REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Mii de semnături pentru o petiţie online pentru salvarea Parcului Tăbăcărie

Mii de semnături pentru o petiţie online pentru salvarea Parcului Tăbăcărie

Replica API 31 ianuarie 2018 | 00:00 442

O campanie online a fost pornită de către un constănțean pentru salvare Parcului Tăbăcărie, numită „Spunem NU distrugerii parcului Tabacariei”, pe portalul www.campaniamea.de-clic.ro. Petiția vine în contextul în care la finalul săptămânii trecute a fost inițiată prima dezbatere cu privire la Planul Urbanistic Zonal pentru zona menționată.

„Vineri, la Primăria Constanţa, a fost organizată prima dezbatere publică privind propunerile preliminare Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia şi aleile de acces, în intravilanul municipiului Constanţa, zona Tăbăcăriei”, se arată în textul petiției.

De asemenea, cetățeanul este revoltat de faptul că doar un membru al Primăriei Constanța a participat la dezbaterea pentru PUZ-ul parcului. „Etapa este necesară pentru viitoarea construcţie, prin noul PUZ urmând să se reglementeze funcţia de locuire pe care o va avea viitoarea construcţie, care, în prezent, nu este permisă în perimetrul respectiv. „PUZ-ul preliminar încearcă o organizare a construcţiilor pe tot perimetrul vizat, pentru a crea o imagine coerentă şi pentru a aduce plus valoare spaţiului. Va fi rezolvat, astfel, un acces carosabil bun pentru toate construcţiile din zonă şi vor fi create spaţii verzi intangibile, ce vor fi înregistrate în Registrul spaţiilor verzi din municipiul Constanţa. Astfel, se va face remodelarea aleii de acces deja existente, perpendiculară pe bulevardul Mamaia, într-o alee cu două benzi de circulaţie cu sens unic şi trotuar; parcarea veche va fi mutată pe platforma liberă, fără altă funcţie, iar în locul ei se va extinde spaţiul verde, în compensare cu spaţiul verde din apropiere, care va fi folosit pentru construcţie. Terenul din mijloc, cel mai defavorizat, pe o porţiune consistentă, pentru că pe acolo se va trasa aleea carosabilă, în compensare pentru acest lucru, va putea avea un regim de înălţime mai mare, încheind compoziţia de clădiri cu volume asemănătoare”, a explicat Ignis Duvagi, reprezentantul firmei de arhitectură care a realizat proiectul.

Din păcate, la dezbaterea de vineri nu a participat decât un singur reprezentant al Primăriei Constanţa, care nu a exprimat nicio poziţie, nu a luat cuvântul, ci doar a întocmit procesul verbal şi s-a asigurat că au fost respectate toate procedurile pentru ca şedinţa să fie considerată legală”, scrie în petiție.

Desigur, acesta dorește să strângă cât mai multe semnături și să meargă cu ele să le dea primarului Decebal Făgădău. „Petiţia o să fie trimisă pe email şi înmănată personal domnului primar Decebal Făgădău, o să insistăm pâna acesta o să işi facă timp pentru această petiţie”, punctează în text.

Petiția a strâns peste 1.000 de semnături în mai puțin de 24 de ore, fiind distribuită masiv pe rețelele de socializare.

Semnatarii petiției expun mai multe probleme cu care se confruntă parcul.

„Ar fi cazul ca primăria să bage bani în reabilitarea parcului. Malul lacului e surpat, aleile au asfaltul crăpat, trebuie schimbat iluminatul, trebuie puse bănci...sunt multe de facut”, scrie un semnatar. O altă persoană nu vrea să vadă parcul murind: „Deoarece nu vreau ca al meu oraş să moară în ochii mei, deoarece avem nevoie de natură, deoarece natura este viaţă”.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am ajuns orasul cu cel mai putin spatiu verde raportat la numarul de locuitori.Este o tregedie ce se intampla, insa interesele politice nu tin cont de aspecte vitale vietii. Aici este in primul rand vina comunitatii, care nu reactioneaza!!! Cand vom realiza efectele, va fi prea tarziu. Uitati-va de sus pe google maps si comparati spatiul verde din Constanta cu alte orase. O sa vedeti doar betoane, betoane si iar betoane!!!
0
0
Hoti au fost si hoti sunt inca. Daca eram in Columbia ne impuscau pe toti sa ne vanda la bucata.
2
0
toate invartelile din judet,doar nu va inchipuiti ca un primar doarme pe el.problema e ca nu mai are cum sa dea inapoi,terenurile alea sunt vandute catre mafiotii din clanurile de machedoni,tigani arabi si alte tipuri de pradatori si mocangii din speciile respective,curand va ajunge un cavou betonat orasul plin de tigani si gunoaie.se va profita la maxim de haosul din politica si se va fura mai rau ca niciodata,pariem?
3
0
Nu voi ati votat cu fagadau spalai va pe cap cu el....primar mai inexistent ca asta nu sa vazut ..
3
0
Vor sa distruga tot ce este spatiul verde.Sunt si numerosi nesimtiti ce intra nonsalant cu masinile pe alei si nu ii amendeaza nimeni.
8
0
ce conducatori are orasul de accepta asa usor sa distrugem ce este frumos ?
9
1
Abia de curand s-au apucat de reabilitarea Centrului Istoric, si voi vreti sa se apuce si de Tabacariei? Va credeti in Bucuresti ?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218