REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mii de turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai! Cei mai mulți în Mamaia și Vama Veche

Mii de turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai! Cei mai mulți în Mamaia și Vama Veche

Replica API 29 aprilie 2017 | 01:00 439

Litoralul românesc este vedeta minivacanţei de 1 Mai, spun oficialii patronatelor de turism din România. Tarifele sunt uşor mai mici faţă de cele practicate de Paşte, iar majoritatea turiştilor vor petrece timp de patru zile în această minivacanţă, de vineri până luni inclusiv, de 1 Mai. Peste 12.000 de turişti sunt aşteptaţi în Mamaia, locurile de cazare fiind rezervate aproape integral. Și în Vama Veche sunt așteptați aproximativ 10.000 de turiști.

Nebunie și multe evenimente la malul mării în minivacanța de 1 Mai. Mii de turiști sunt așteptați pe litoral în perioada 28 aprilie – 02 Mai 2017. „Hotelurile care sunt deschise în Mamaia au gradul de ocupare de peste 80%, unele dintre ele chiar de 100%. În orice caz, întotdeauna se vor mai găsi locuri de cazare, deoarece cele mei multe rezervări sunt făcute online și nu sunt toate garantate pentru că se mai întâmplă să nu ajungă. În afară de asta, dintr-o experianță pe care o avem pe litoral unii hotelieri deschid în ultima clipă, deoarece este cererea foarte mare și vor să profite de prezența turiștilor”, a afirmat Dragoş Răducan, prim vicepreşedinte executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Acesta a mai menționat că Vama Veche rămâne stațiunea preferată de tineri. „În Vama Veche conform clasificării efectuate de Ministerul Turismului avem în jur de 2.300 de locuri de cazare, iar pe lângă acestea este posibil să mai fie 1.500-2.000 de locuri neclasificate care de obiccei în această perioadă sunt toate ocupate. Este posibil să fie în jur de 10.000 de turisști în Vama Veche. Însă trebuie făcută diferența între vizitatori și turiști. Din experiență vă spun că în zona Vama Veche 60% dintre mașini au număr de Constanța pentru că este un punct de distracție pentru cei din zonă”, a mai adăugat Dragoş Răducan.

40.000 de turiști pe litoral

„Avem evenimente în cluburi, pe plaje, în locaţii turistice preponderent în Mamaia, Vama Veche şi oraşul Constanţa, pentru totate gusturile şi preferinţele şi pentru toate segmentele de turişti. O organizare fără precedent, din Delta Dunării şi până în extrema sudică a Litoralului. Ne vom conecta împreună între cele trei mari locaţii în care ne concentrăm, având ca punct central staţiunea Mamaia, regina evenimentelor. Festival de muzică electronică, festival gastronomic, show de drift ca avanpremieră a marilor evenimente ale verii 2017, concerte, petreceri în cluburi şi pe plaje, totul pentru primii turişti ai verii 2017! Aşteptăm peste 40.000 de turişti în marele weekend de 1 Mai!“, a declarat recent Corina Martin, vicepreşedinte Asociaţia Litoral-Delta Dunării.

Iată agenda minivacanţei de 1 Mai:

29 aprilie - începe Festivalul auto „1 Mai Tunning Fest Mangalia 2017“ (până la 1 Mai), în parcarea din Portul Turistic. Va fi expoziţie de tuning auto şi moto, concurs car audio, demonstraţii de drift şi burnout, precum şi diferite tombole şi concursuri pentru participanţi şi spectatori. Festivalul va începe sâmbătă cu o paradă a maşinilor şi motocicletelor participante, care va avea startul în Portul Turistic, la orele 11.00. Manifestările vor fi deschise de sâmbătă până duminică, între orele 10.00 şi 23.00, iar luni, între orele 10.00 şi 16.00. Premierea câştigătorilor va avea loc în cursul zilei de luni, 1 mai, începând cu ora 13.00. În cadrul competiţiei vor fi jurizate categoriile: Best Car Of The Show, Best Import Exterior, Best Custom Exterior, Best Autohtona, Best Interior, Best Rims, Best Oldtimer, Best Youngtimer, Best Club Display, Best Rat Look, Best AirRide, Best Static fitment, Best AirRide fitment, Best Airbrush, Best Paint, Best DemoCar, Best OEM++, Best Engine, Best Trunk setup, Best JDM, Best Engine Bay, Best Exotic. De asemenea, va exista o categorie specială pentru mărcile VW şi BMW. În cadrul expoziţiei de tuning auto-moto, pasionaţii de tuning auto, cluburi sportive şi firme de tuning din toată ţara îşi vor prezenta maşinile modificate. În această categorie de expozanţi se înscriu maşinile cu modificări la exterior, la interior, la partea mecanică sau la toate acestea. La Campionatul Naţional de Car Audio vor fi prezentate maşini cu investiţii ce depăşesc 25.000 EUR doar în sistemul de sunet, capabile de performanţe audio extreme. Devenit deja un festival cu tradiţie, „1 Mai Tunning Fest“ reuneşte în fiecare an cele mai interesante proiecte de tuning şi car audio, iar firme din domeniul auto/tuning vor avea, la rândul lor, mai multe standuri de prezentare.

Ziua Internaţională a Dansului, la Constanţa şi la Cernavodă - festivaluri etnice, la Casa de Cultură a oraşelor 30 aprilie - Mamaia & Constanţa: orar 12.00-13.00 - expoziţie statică maşini şi piloţi de drift, Piaţeta Cazino Mamaia; orar 14.00-19.00 - Drift Games by the Sea, Constanţa, Poarta 1 Cazino - Port Constanţa; orar 16.00-24.00 - concert pe plaja Flora cu trupele Provincialii, Vunk şi Ionuţ Galani. La Vama Veche cântă Trooper, pe terasa La Barbă NeagrăFoc de artificii şi lansare mii de lampioane între Mamaia, Delta Dunării şi Vama Veche, alături de ministrul Turismului Mircea Titus Dobre.

1 Mai - Năvodari - tradiţionala Serbare câmpenească, în Tabăra Delfinul.

M.U.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Desigur, Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
3
0
Ehee...Fotografia e veche.Intre timp zona verde dinstre lac a disparut demult
1
0
in cotet...sa vedeti acum la tv betivii,drogatii,piseciosii si cacaciosii acestei natii de ratati ai secolulul XXI.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218