REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mike Pompeo nu exclude posibilitatea ca Vladimir Putin să fie invitat la un summit extins al G7

Mike Pompeo nu exclude posibilitatea ca Vladimir Putin să fie invitat la un summit extins al G7

Replica API 1 iulie 2020 | 00:00 852

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, nu a exclus miercuri posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să fie invitat la un summit lărgit al G7, subliniind totodată că tratează cu toată seriozitatea activităţile Moscovei în Afganistan, informează AFP, citată de Agerpres.

Mike Pompeo

"Preşedintele este cel care decide dacă vrea să-l invite la un summit sau nu", a declarat Pompeo în timpul unei conferinţe de presă, în condiţiile în care Donald Trump a fost criticat pentru intenţia sa de a-l invita pe Vladimir Putin la acest summit al ţărilor industrializate, chiar dacă Moscova este acuzată că a acordat prime talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan.

"Lui (Donald Trump) îi revine luarea acestei decizii. Însă eu sunt convins că este absolut important ca noi să avem contacte mai frecvente cu ruşii", a adăugat Pompeo.

Potrivit mass-media americane, agenţi ruşi au distribuit bani unor combatanţi "apropiaţi talibanilor" pentru ca aceştia să ucidă soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan.

Rusia şi talibanii au dezminţit la unison aceste informaţii, însă Pompeo a declarat că SUA monitorizează demult activităţile Moscovei în Afganistan.

"Când vedem informaţii credibile care sugerează că Rusia pune vieţile americane în pericol, noi răspundem la aceasta cu seriozitate. Îi atenţionăm, le vorbim? Răspunsul este: desigur că facem asta", a spus Pompeo.

"Am luat aceasta în serios. Am gestionat aceasta într-un mod adecvat. Rusia vinde arme care îi pun de 10 ani pe americani în pericol. Ne-am exprimat dezacordul", a adăugat el.

Însă, potrivit acestor cotidiene, care citează surse anonime din cadrul serviciilor de securitate americane, informaţiile au fost transmise lui Donald Trump, iar Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă a discutat despre aceasta la sfârşitul lui martie fără să angajeze nicio acţiune.

Donald Trump i-a mai propus o dată, la începutul lui iunie, să-l invite la viitorul summit G7 pe omologul său Vladimir Putin, care a fost exclus în 2014 din ceea ce era pe atunci G8, în urma anexării Peninsulei Crimeea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putin la G 7 o sa fie un G 2. Si sa-l intrebe cacatul de pompeo pe ucigas cat a platit talibanii pentru uciderea soldatilor americani !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367