REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Mike Pompeo recunoaşte progresele semnificative ale Mexicului în gestionarea imigraţiei ilegale

Mike Pompeo recunoaşte progresele semnificative ale Mexicului în gestionarea imigraţiei ilegale

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 427

Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a recunoscut duminică "progresele semnificative" ale Mexicului în combaterea imigraţiei ilegale la frontiera cu SUA, a anunţat ministerul de externe mexican într-un comunicat de presă, transmite AFP.

Mike Pompeo s-a întâlnit duminică, în Mexic, cu omologul său Marcelo Ebrard, întrevedere ce face parte dintr-un turneu întreprins de secretarul de stat american în ţări precum Argentina, Ecuador şi Salvador.

Secretarul de stat al SUA "a recunoscut progresele semnificative ale operaţiunilor mexicane, în conformitate cu acordul încheiat pe 7 iunie, la Washington, de cele două ţări", potrivit sursei citate.

Prin ameninţarea vecinului său cu sancţiuni vamale, preşedintele american Donald Trump a obţinut recent întărirea controlului la frontieră din partea autorităţilor mexicane, ceea ce a permis reducerea influxului de imigranţi cu 28% în luna iunie. Şeful statului american a mai obţinut ca solicitanţii de azil să aştepte pe teritoriul Mexicului soluţionarea dosarelor de către tribunalele americane.

În pofida scăderii numărului de imigranţi, sediile poliţiei de frontieră şi centrele de detenţie sunt extrem de aglomerate, iar condiţiile deplorabile de trai din acestea fac subiectul multor critici.

Aşa cum Uniunea Europeană permite returnarea solicitanţilor de azil în statul membru prin care au intrat în UE, legile SUA prevăd posibilitatea de a refuza cererile de azil ale migranţilor care au tranzitat o ţară terţă considerată sigură. Dar definiţia "ţărilor sigure" este lăsată în seama acordurilor bilaterale. Executivul american face presiuni asupra Mexicului şi a altor ţări pentru a semna acorduri în acest sens, dar întâmpină reticenţe puternice din partea acestora. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218