REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Miliarde pe științe moderne: Biotehnologia este domeniul aflat în vizorul oficialilor americani

Miliarde pe științe moderne: Biotehnologia este domeniul aflat în vizorul oficialilor americani

Replica API 17 septembrie 2022 | 00:00 626

Statele Unite și-a propus să investească 2 miliarde de dolari în biotehnologie. SUA găzduiește miercuri o întâlnire a liderilor guvernamentali pentru a discuta despre industria emergentă, potrivit 360medical.ro.

Casa Albă a publicat miercuri noi detalii despre modul în care intenționează să investească peste 2 miliarde de dolari în sectorul biotehnologiei din Statele Unite.

Președintele Joe Biden a semnat luni un ordin executiv care a lansat o inițiativă națională pentru biotehnologie și bio-producție, iar miercuri Casa Albă va organiza un summit cu oficiali guvernamentali de vârf și șefi de departamente pentru a discuta planurile privind modul de administrare a ordinului și alocarea banilor.

Ordinul executiv permite guvernului federal să direcționeze finanțarea pentru utilizarea virusurilor și a altor resurse derivate biologic, pentru a produce noi alimente, îngrășăminte și semințe, precum și pentru a eficientiza operațiunile miniere, au spus oficialii administrației, citează stiripesurse.ro.

De asemenea, suma va ajuta la finanțarea cercetării pentru descoperiri medicale, cum ar fi un vaccin pentru prevenirea cancerului sau un test de sânge care ar putea detecta cancerul într-un examen fizic anual.

Planul de cheltuieli lansat de Casa Albă include 1 miliard de dolari de la Departamentul Apărării pentru a finanța infrastructura de producție internă bio-industrială timp de cinci ani, pentru a stimula industria și a o face accesibilă inovatorilor din SUA.

Alte cheltuieli includ un program de granturi de 250 de milioane de dolari administrat de Departamentul Agriculturii pentru a sprijini producția durabilă de îngrășăminte.

Alte 40 de milioane de dolari vor fi folosite pentru a extinde rolul bio-producției pentru ingrediente farmaceutice active, antibiotice și materiale cheie necesare pentru a produce medicamente și a răspunde la pandemii.

Guvernul federal este deja o sursă de fonduri pentru cercetarea și dezvoltarea biotehnologiei prin Institutul Național de Sănătate, DoA și alte agenții.

În general, finanțarea SUA pentru cercetare și dezvoltare a scăzut ca procent din produsul intern brut, de la un vârf înregistrat în anii 1950, o tendință pe care președintele Biden s-a angajat să o inverseze.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218