REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Milioane de lei investite în reabilitarea DJ 223, șoseaua care leagă Cernavodă de Ion Corvin

Milioane de lei investite în reabilitarea DJ 223, șoseaua care leagă Cernavodă de Ion Corvin

Replica API 19 ianuarie 2018 | 00:52 581

Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a unui drum secundar din județul Constanța, în valoare totală de peste 155 milioane lei.

"Locuitorii județului Constanța vor avea în viitor șosele moderne și sigure, care vor asigura un transport de calitate, o mai bună mobilitate și implicit acces la locuri de muncă mai bune", a declarat ministrul delegat al fondurilor europene, Marius NICA.

În comunicatul Ministerului Dezvoltării Regionale, se precizează că proiectul va fi implementat în următorii cinci ani și implică lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 223, pe tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin (39 km), construirea de trotuare și piste pentru biciclete, precum și construirea sau modernizarea stațiilor de autobuz.

Printre beneficiarii acestui proiect se numără cele aproximativ 28 mii de persoane din localitățile amplasate pe traseul propus, dar și angajații companiei care va realiza implementarea investiției (conform documentației tehnico-economice, prin implementarea proiectului se vor crea 250 noi locuri de muncă), care vor avea șansa unei stabilități financiare oferite de garanția unui venit constant, dar și ocazia de a putea performa pe plan profesional.

Tot în categoria beneficiarilor intră și agenții economici care își desfășoară activitatea în localitățile respective, administrațiile locale și potențialii investitori în arealul vestului județului Constanța și zona dunăreană, proprietarii și conducătorii de autovehicule (prin îmbunătățirea parametrilor relevanți: creșterea vitezei, a siguranței rutiere și a portanței sectorului de drum modernizat).

Proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 223 pe tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe 22c intre Medgidia si Castelu este plin de denivelari si gropi.Gropi adanci de cc 15 cm,care sunt adevarate pericole.In dreptul padurii pe sensul de mers spre Castelu este una adanca si se afla exact in curba.Si culmea,drumul asta a fost reabilitat in toamna lui 2016.Nu are 1,5 ani si este praf,parca l-au facut din cinga nu din asfalt.
0
0
"Importanta regionala" o constituie accesul mai usor la conacul lui Moga pentru partia sa de schi. Se tot lauda de ani de zile k o sa- si modernizeze calea de acces pe banii polimmii
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367