REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile

Milioane de pensionari sunt vizați! Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile

Replica API 27 februarie 2021 | 00:00 1205

Directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu, anunță că vor urma schimbări radicale în ceea ce privește distribuirea pensiilor către pensionari și, în special, sunt vizați cei din mediul rural. Acesta a precizat că distribuirea fizică de bani se va înlocui cu un sistem de carduri și cu amplasarea de bancomate pe raza comunelor sau satelor.

„Practic, compania a avut foarte mult de suferit, pentru că, spre exemplu, instanţele de judecată nu mai aveau termene de judecată, nu se mai trimiteau cereri de chemare în judecată, citaţii ş.a.m.d. De asemenea, ANAF-ul nu mai trimitea somaţii, nu mai demara proceduri de executare silită. (…)

Suntem conştienţi că pensiile de stat nu vor mai fi distribuite fizic într-un orizont de timp mediu şi de la această realitate va trebui să plecăm dacă vrem să punem bazele unei supravieţuiri reale a Poştei Române, să rămână un jucător important pe această piaţă.

Ce am făcut din această perspectivă? Compania are în derulare un proiect în urma căruia, dacă se va concretiza, va permite Poştei Române să doteze localităţile rurale

şi mici urbane cu bancomate, cu POS-uri, cu servicii financiare în interiorul oficiilor poştale.

Rezultatele acestui proiect se vor vedea peste 2-3 ani. Vorbim şi de constituirea de conturi poştale care, în viitor, vor migra către veritabile conturi bancare.Astfel, venim în sprijinul oamenilor care nu au acces la servicii financiare, dar şi în sprijinul companiei, în supravieţuirea şi reconstruirea acestei companii în viitor„, a mai spus Horia Grigorescu, conform adevărul.ro.

Acesta a subliniat că „Poşta a strâns cureaua cât a putut, din toate perspectivele, pe zona cheltuielilor inutile, a economisit fiecare bănuţ, a profitat de toate facilităţile fiscale existente şi a reuşit, astfel, să achite datoriile istorice la stat, 135 milioane de lei”, scrie bugetul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cred ca luati in ris pensionarii obisnuiti!
1
0
distribuiti in felul urmator: trimiteti milogii care au votat hotii din psd direct acasa la nesimtitii cu pensii speciale, alea inventate de psd! de acolo sa isi ridice pensia!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367