REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Militarii americani din Constanţa îşi petrec ziua naţională la un grătar românesc

Militarii americani din Constanţa îşi petrec ziua naţională la un grătar românesc

Replica API 4 iulie 2015 | 00:00 349

Ingineri din Garda Naţională a Alabamei, în permisie pe litoral

Ingineri din Garda Naţională a Alabamei, în permisie pe litoral

Consiliul din România al Ligii Navale a Statelor Unite găzduieşte în perioada iunie-septembrie 2015 aproximativ 500 de ingineri militari americani la baza militară Cincu din judeţul Braşov, pentru lucrări de dezvoltare a infrastructurii în vederea exerciţiilor multinaţionale care urmează a fi desfăşurate cu parteneri din Uniunea Europeană, NATO şi SUA. Cinci dintre aceştia, toţi din Batalionul de Ingineri 877 a Gărzii Naţională a statului Alabama, au venit la Constanţa, într-o permisie de două zile, unde au fost primiţi de preşedintele Consiliului din România al Ligii Navale, Teodor Patrichi. Militarii americani s-au arătat încântaţi de frumuseţea României şi ospitalitatea românilor, într-o scurtă întrevedere cu presa, desfăşurată vineri la hotelul Vega din Mamaia.

Americanii au ales Constanţa şi pentru că oraşul de la malul mării este înfrăţit cu oraşul Mobile, din statul lor natal Alabama şi s-au relaxat în staţiune plimbându-se cu telegondola şi încercând mâncarea din restaurantele din Mamaia. Şi tot în Constanţa vor petrece şi Ziua lor Naţională, pe 4 iulie, alături de colegii militari din ţara noastră, la un grătar românesc. „Vom face hamburgeri americani, dar şi cârnaţi şi mici româneşti la grătar”, au spus militarii din Liga Navală a SUA. Liga Navală a Statelor Unite a fost fondată în 1902 cu susţinerea Preşedintelui Theodore Roosevelt. În timp, această formațiune a militat pentru un serviciu naval mai puternic în faţa Congresului şi a poporului american, devenind o organizaţie civilă de frunte, servind, sprijinind şi susţinând toate serviciile – Forţa Navală a S.U.A, Corpul Marinei S.U.A. şi Garda de Coastă a S.U.A. Liga Navală este compusă din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 consilii în întreaga lume, lucrând pentru a susţine membrii serviciilor navale şi pe familiile acestora. Acest lucru se realizează printr-o varietate de programe educaționale, care amintesc cetăţenilor că Statele Unite reprezintă o naţiune maritimă, ale cărei interese economice naţionale şi de securitate au strânsă legătură cu libertatea mărilor. Printre activitățile derulate de NLUS se numără și: educarea oficialilor aleşilor locali şi statali cu privire la disputele maritime; comunicarea lunară cu peste 60.000 de militari şi civili cu privire la aspecte importante; găzduirea diverselor forumuri publice şi evenimente educaţionale; recunoaşterea serviciilor de excepţie din cadrul serviciului militar activ şi personalului de rezervă prin programele naţionale şi locale de premiere și sponsorizarea activităţilor pentru încurajarea moralului şi asistenţei sociale. Anul trecut, a luat ființă și Consiliul din România al NLUS, ai cărui reprezentanți au desfășurat împreună cu militarii americani o serie de acțiuni sociale și educative.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102