REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Militarii condamnaţi la închisoare cu suspendare: Şefii au venit şi ne-au dat listele cu cine intră şi cine nu!

Militarii condamnaţi la închisoare cu suspendare: Şefii au venit şi ne-au dat listele cu cine intră şi cine nu!

Replica API 6 februarie 2014 | 00:00 353

Angajaţi ai ISU Dobrogea, trecuţi în rezervă

Angajaţi ai ISU Dobrogea, trecuţi în rezervă

Finele lunii ianuarie 2014 a venit cu o lovitură pentru mai mulţi angajaţi ai ISU Dobrogea, printre care şi foştii şefi, care s-au ales fie cu închisoare cu suspendare, fie cu executare. În plus, aproximativ 190 de persoane au fost eliminate din sistem, fiind vorba de cele ce au participat la concursul din anul 2007, care ar fi fost fraudat. Acum, cei condamnaţi la închisoare cu suspendare, foşti şefi de birouri, au declarat, pentru "Replica", faptul că: "Eram în comisia de examinare, ni s-au adus listele şi ni s-a spus: ăsta, ăsta şi ăsta intră!".

Persoanele care s-au ales cu un loc de muncă în cadrul ISU Dobrogea au fost eliminate din sistem, în data de 29 ianuarie prezentându-se la sediul de pe strada Mircea cel Bătrân pentru a-şi primi înştiinţările de trecere în rezervă. La ieşire, oamenii nu au ezitat să-şi spună necazul, menţionând că nici nu au fost prezenţi la proces, motiv pentru care vor contesta în instanţă, lucru la care au şi apelat câţiva dintre ei. Însă, trecând la un nivel mai "înalt", Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat la închisoare cu executare pe generalul în rezervă Petre Trandafir, fostul şef ISU Dobrogea, fostul său prim-adjunct, Neculai Coman, cât şi alţii. Cu închisoare cu suspendare s-au ales alţi 13 militari, majoritatea aflându-se în comisia de examinare din 2007. Întrebat de reporterii "Replica" de Constanţa, unul dintre aceştia a menţionat că aşteaptă ordinul de la ministru, după care se va orienta către alte... "orizonturi". Nu este un lucru uşor, dat fiind faptul că vârsta nu mai este una fragedă şi că se va axa şi pe specializarea căpătată odată cu finalizarea cursurilor superioare. Însă, mâhnirea există, ei considerând că au fost doar nişte pioni, obligaţi să execute nişte ordine. "E greu, dar nu avem ce face. Sunt mai mulţi condamnaţi cu suspendare, dar unii au ieşit deja din sistem. Or mai fi vreo 10. Cam toţi şefii de birouri. Ne reorientăm, trebuie să ne căutăm de muncă. Nici vârsta nu mai reprezintă un avantaj. Da, repet, nu am ce face. Am fost în comisie, atunci, în 2007, ni s-au adus listele şi ni s-a spus: intră ăla, ăla şi ăla. Noi, cei din comisie, am executat şi am luat cu suspendare, avem cazier. Şefii ăia mari sunt unde sunt, noi suntem aici...", a declarat unul dintre cei care s-au ales cu închisoare cu suspendare. Prin urmare, au fost condamnaţi la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni Marius Sorin Bugnar, Costel Datcu şi Liviu Deoslea. Lista condamnărilor cu suspendare continuă cu Sorin Marius Creţu, care a primit 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Florin Niculae (2 ani), Adrian Mihai Bugnar (2 ani), Viorel Alecu (6 luni), Mihail Dănuţ Gaicu (1 an şi 6 luni), George Laurenţiu Dumitrescu (1 an şi 6 luni), Nicuşor Ciprian Cioroiu ( 1 an şi 6 luni), Mihai Tănase (1 an şi 6 luni), Dumitru Ţâncă (1 an şi 6 luni) şi Mircea Rusmănică (8 luni). Judecătorii ICCJ au menţinut şi decizia privind anularea a 205 foi de concurs falsificate pe numele candidaţilor. Cu alte cuvinte, cele peste 200 de persoane pentru care instanţa a constatat că se falsificaseră lucrările vor fi eliminate din sistem. Reamintim că în 20 iulie 2009, procurorii anticorupţie de la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari i-au trimis pe aceştia în judecată, alături de alte persoane în dosarul privind organizarea unui concurs pentru ocuparea a peste 400 de posturi de subofiţer la ISU Dobrogea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369