REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au testat două ambarcaţiuni noi!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au testat două ambarcaţiuni noi!

Replica API 5 decembrie 2015 | 00:00 265

Probe

Probe

Mai multe ambarcaţiuni de salvare şi căutare au ajuns la Constanţa încă de la finele lunii noiembrie anul curent iar în cursul zilei de vineri, 4 decembrie, câteva dintre ele erau transportate pe bulevardele municipiului. Din câte se pare, este vorba despre nişte probe.

Două şalupe au fost testate vineri, 4 decembrie, la Constanţa, ele urmând să ajungă la Centrul de Scafandri din cadrul ISU Dobrogea. Însă, recepţia finală a ambarcaţiunilor încă nu a fost făcută, acest lucru urmând să aibă loc în perioada următoare. Vorbim despre contractul IGSU „echipamente de intervenţie la inundaţii: Lot. 1 - Ambarcaţiune de intervenţie şi salvare cu chila rigidă şi borduri moi (RIB), Lot. 2 - Ambarcaţiune de intervenţie şi salvare pentru scafandri, Lot. 3 - Ambarcaţiune de salvare din aluminiu cu motor, Lot. 4 - Remorcă peridoc pentru transportul ambarcaţiunilor pneumatice”, ambarcaţiunile fiind repartizate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din ţară. Totodată, menţionăm şi faptul că, după ce parada de 1 Decembrie s-a încheiat, dr. Raed Arafat a postat un mesaj pe Facebook, prin care a anunţat că anul acesta se vor cheltui 41 milioane euro din fondurile structurale. „Astăzi (1 decembrie – n.r.), la paradă, pompierii ISU au defilat cu tehnică nouă. În acest an se cheltuiesc peste 41 milioane euro din fondurile structurale pe dotarea pompierilor pentru inundaţii şi pentru comunicaţii. În blocul de paradă se observă o nouă barcă de căutare salvare pentru mare şi Deltă. S-au achiziţionat 4 astfel de bărci care urmează să fie livrate până la sfârşitul anului, se pot observa şi alte tipuri de bărci de intervenţie rapidă, o motopompă cu capacitate de 10.000 litri / minut, din care s-au achiziţionat peste 40 de bucăţi, şi alte echipamente cum ar fi ultima maşină din bloc care este o macara de 20 tone în dotarea ISU Giurgiu achiziţionată din fondurile structurale. Dotarea pompierilor şi întărirea lor va continua!”, a scris dr. Raed Arafat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367