REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Militarii, obligați să poarte uniforma de oraș în drumul spre serviciu

Militarii, obligați să poarte uniforma de oraș în drumul spre serviciu

Replica API 14 februarie 2018 | 00:00 1023

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat că a modificat ordinul care le permitea militarilor să vină și să plece în civil de la unitățile militare. Modificarea impune pentru militari obligativitatea purtării ținutei militare de oraș, în drumul spre și de la locul de muncă spre casă.

Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul militarilor, dar ministrul Apărării Naționale a afirmat că se aștepta la faptul acesta. „Obligatoriu; obligatoriu ținuta de oraș, da. Vreau să vă spun că a provocat o oarecare rumoare și mă aștept să provoace și mai multă din momentul în care va fi pus în aplicare, pentru că eu spun așa - și o să o repet, cu riscul de a-mi atrage antipatii: în momentul în care ai decis să îmbrățișezi cariera militară, ți-ai asumat printre altele și această haină militară care te onorează”, a declarat Mihai Fifor la Radio România Actualități.

„Să vedeți noua ținută pe care o pregătim în momentul de față cu domnul general Ciucă, deosebită, o să placă foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezintă până la urmă un simbol. Militarul român nu cred că are de ce să se jeneze, purtându-și ținuta militară pe care a îmbrăcat-o în momentul în care a depus un jurământ față de țară. Nu pleci ca..., pleci în tură și-ți duci salopeta în plasă și te îmbraci la locul de muncă”, a mai declarat ministrul. Regulamentul de ordine interioră (RG1) a fost modificat după 2007, permițându-le militarilor să se schimbe și să poarte ținuta civilă spre și de la unitățile lor militare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si uite asa se diminueaza solda amaratilor cu o noua uniforma facuta de un croitor de la PSD!
0
0
O decizie controversata
0
0
Pizmasul ivan vede tot pi ecranul lui,hai! Stii iel tatii caprariilii posibili da-icisea.
0
0
Foarte bine ca merg in carciumi deoarece consumatia cuprinde si TVA, daca toti romanii traiesc sanatos se duce dreak economia, asta cu uniforma e gaselnita de a nu plati cv. normei de echipament,asa in civil nu stia pizmasul Ivan cam cati sunt si pe caprarii!
0
0
Asa! Iar o sa fie vazuti in carciumi bravii osteni ai patriei.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614