REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Militarii, obligaţi să poarte uniforma de oraş în drumul spre serviciu

Militarii, obligaţi să poarte uniforma de oraş în drumul spre serviciu

Replica API 15 februarie 2018 | 00:28 1976

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a anunțat că a modificat ordinul care le permitea militarilor să vină și să plece în civil de la unitățile militare. Modificarea impune pentru militari obligativitatea purtării ținutei militare de oraș, în drumul spre și de la locul de muncă spre casă.

Decizia a stârnit nemulțumiri în rândul militarilor, dar ministrul Apărării Naționale a afirmat că se aștepta la faptul acesta. „Obligatoriu; obligatoriu ținuta de oraș, da. Vreau să vă spun că a provocat o oarecare rumoare și mă aștept să provoace și mai multă din momentul în care va fi pus în aplicare, pentru că eu spun așa - și o să o repet, cu riscul de a-mi atrage antipatii: în momentul în care ai decis să îmbrățișezi cariera militară, ți-ai asumat printre altele și această haină militară care te onorează”, a declarat Mihai Fifor la Radio România Actualități.

„Să vedeți noua ținută pe care o pregătim în momentul de față cu domnul general Ciucă, deosebită, o să placă foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezintă până la urmă un simbol. Militarul român nu cred că are de ce să se jeneze, purtându-și ținuta militară pe care a îmbrăcat-o în momentul în care a depus un jurământ față de țară.

Nu pleci ca..., pleci în tură și-ți duci salopeta în plasă și te îmbraci la locul de muncă”, a mai declarat ministrul. Regulamentul de ordine interioră (RG1) a fost modificat după 2007, permițându-le militarilor să se schimbe și să poarte ținuta civilă spre și de la unitățile lor militare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-lui hahaha, vreau sa- i spun ca trebuie sa-si puna un cerc metalic la cap ca sa nu-i pocneasca de atata "inteligenta".
1
0
de fapt pe vajnicii osteni ai doare-n pwla de uniforma,la ei tinta e pensia speciala plus salarii cat mai mari si pensionarea la venerabila varsta de maxim 47 de ani;sunt pline parcurile si cluburile de batranei rosii in obraji cu platicile in buzunar si pusi pe agatat;ailalti-adica fraierii civili putem munci pana la 80 de ani sa sustinem putorile astea care n-au mai tras un cartus de razboi din 1945.la "revolutie"s-au impuscat intre ei de pregatiti ce erau.
1
8
Daca e obligatoriu , atunci s-o poarte si ministrul Daca nu are grad , sa plece acas !
5
4
Si eu ies cu uniforma de serviciu in oras. Barascu Adrian e numele meu si lucrez la Birgada Rutiera Mangalia. Tinuta de serviciu ma ajuta foarte mult: mai agat o fata, mai nu platesc, mai pica o maslina, un covrig
2
5
sunt militar in rezerva si notez aceasta hotarare cu nota 10 plus.Cine face galagie sa fie trecut in rezerva imediat fara nici o discutie.in orele libere de program pot sa faca ce vor dar si acolo cu decenta.
10
4
DA domnule ministru si dragi militari ai armatei romane. A purta haina militara este o onoare - ce va deranjeaza in a purta uniforma militara . Daca nu va convine renuntati, sau e greu sa renuntati la o indemnizatie buna fata de restul salariatilor din Romania? Nu va convine cu uniforma lasati locul altora.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369