REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Militarul care a turnat gaz pe o farmacistă şi a urlat că-i dă foc, declaraţii contradictorii la instanţă!

Militarul care a turnat gaz pe o farmacistă şi a urlat că-i dă foc, declaraţii contradictorii la instanţă!

Replica API 18 noiembrie 2017 | 00:00 263

Un subofițer apreciat devenit infractor la mâna autorităților

Un subofițer apreciat devenit infractor la mâna autorităților

Noi detalii ies la iveală în dosarul militarului din Cluj, acuzat de tâlhărie la Constanța, faptă comisă în toamna anului trecut. Pe parcursul procesului penal al acestuia, ajuns acum în faza finală, inculpatul și-a schimbat declarațiile, iar dosarul său s-a aflat, vineri, pe masa magistraților Curții de Apel Constanța. Este greu de crezut cum un militar cu rezultate bune a ajuns să jefuiască unități comerciale, în scopul de a obține bani, faptă prin care și-a pătat imaginea și și-a necinstit uniforma militară, mai ales că, în trecut, a fost apreciat superiorii săi din MApN. Vă prezentam o serie de aspecte legate, pe deoparte, de desfășurarea procesului penal, iar pe de altă parte, legate de viața de familie și de profesia sa.

Vlad-Ilie Ciomagă, în vârstă de 35 de ani, din Cluj Napoca, subofițer în cadrul forțelor aeriene ale MApN, era detașat la Constanța în toamna anului trecut, când a intrat în atenția oamenilor legii și a fost la numai un pas de a fi arestat.

Așa cum se arată în rechizitoriul trimis în instanță, pe data de 7 octombrie 2017, în jurul orei 20:00, bărbatul a pândit momentul când nu mai era nici un client, a pătruns în incinta farmaciei „Blue Farm Plus”, situată pe strada Prelungirea Liliacului, din cartierul Km 4-5, unde a aruncat cu benzină peste farmacista Cristina Cătălina Mititelu, aflată singură în unitate, dar și prin interiorul farmaciei.

În tot acest timp, el a amenințat că dă foc, sperând că va obține banii aflați în casă. Numai că femeia a început să strige după ajutor și a apăsat butonul de panică. În acel moment, speriat, Vlad-Ilie Ciomagă a fugit afară și a încercat să dispară. Ghinionul său a fost că în zonă se aflau mai mulți tineri care, alertați de strigătele femeii, l-au imobilizat pe tâlhar și l-au ținut pe loc, până la sosirea agenților de pază și a polițiștilor Secției 5.

Alba-neagra în declarații

Inițial, în fața polițiștilor și a procurorului, militarul și-a recunoscut fapta, a mărturisit că a recurs la agest gest disperat, din cauza unor datorii la bănci, dar că nu avea de gând să facă rău cuiva, ci numai să o sperie pe farmacistă. Instanța a fost blândă cu el și l-a plasat sub control judiciar. Numai că, în luna februarie a acestui an, anterior prelungirii măsurii preventive, bărbatul și-a schimbat declarația. Potrivit declarației sale, consemnată în rechizitoriu, el ”nu aveaintenția de a sustrage bani sau alte bunuri din farmacie, nici de a o agresa pe asistentă, singurul său scop fiind acela de a fi privat de libertate, întrucât nu mai suporta situația familială conflictuală în care se regăsea”, aspecte contrazise atât de declarațiile anterioare, dar și de celelalte probe administrate.

2 luni de muncă silnică

În sarcina lui Vlad-Ilie Ciomagă s-a rețint comiterea infracțiunii de tâlhărie sub forma tentativei, pentru care a fost condamnat, în luna iunie 2017, de Judecătoria Constanța, la un an de închisoare cu suspendare, pedeapsă la care a fost adăugată și munca în folosul comunității, pentru o perioadă de 60 de zile și, totodată, plata unei despăgubiri morale în valoare de 2000 de lei pentru farmacista Cristina Cătălina Mititelu. Sentința a fost atacată cu apel de către procurori, iar Curtea de Apel Constanţa. El a fost condamnat definitiv la 1,6 ani închisoare, cu suspendare.

Cine este militarul-infractor

Depsre subofițerului Vlad-Ilie Ciomagă se poate spune că nu are cazier judiciar, este căsătorit cu Loredana Ciomagă și are treicopii în vărstă de unu, trei și opt ani. La data faptelor era angajat al MApN, în perioada 2008-2010 a absolvit două cursuri, unul de ”formare a subofițerilor în activitate filieră indirectă” și unul de ”specializare responsabili/instructori cu educația fizică militară”. De asemenea, în 2013, a fost declarat admis, cu media 8 pentru încadrarea funcției de ”specialist II” și comandant de grupă. În 2012, a solicitat încadrarea ca 0pionier cercetaș, în cadrul Batalionului 2 Manevră, care urma să plece în Afganistan, însă a fost respins, din cauza neparticipării la unele activități din cadrul subunității.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au o imaginatie bogata in RO la fel si organelle de ancheta am vazut cazuri cu oameni nevinovati facind puscarie si am vazut raufacatori achitati ca au dat unde a trebuit.....
1
0
De ce sunteti cacanari. Am pensionat numai militarii care mi au asigurat puterea la locitura de stat in 89 Ce treaba are cacanarul asta cu rasplata pentru tradatori nationali ?
1
0
La asta trebuia sa se gandeasca el inainte sa faca tampenii
2
3
Unde este dreptul la viata privata? Daca este talhar, violator, sau ce vrea oricine sa fie, cu ce drept un neica nimeni isi permite sa furnizeze informatii despre viata privata a oricui. Ce vina are sotia sau ce vina au copiii sa fie trecuti alaturi de faptele reprobabile ale parintelui? Halal presa, halal natiune!
6
3
Plin de farmaci sali de jocuri tot orasu si pariuri
2
2
Cum dlor din MAPN ,avea 35 de ani si inca nu-l pensionaseti?Pai baiatul asta trebuie sa va dea in judecata.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367