REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mincă, la Primăria Mangalia cu executorul judecătoresc, în căutarea unei ştampile pierdute

Mincă, la Primăria Mangalia cu executorul judecătoresc, în căutarea unei ştampile pierdute

Replica API 8 decembrie 2011 | 00:00 107

Scandalul "ba eu sunt primar" continuă

Scandalul "ba eu sunt primar" continuă

Miercuri a continuat "tămbălăul" la Primăria Mangalia. Ion Mincă (PC), având în mână un ordin al prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, prin care era numit viceprimar al Municipiului Mangalia cu atribuţii de primar interimar, a încercat să intre în sediul instituţiei pentru a-şi intra în drepturi. Problemele au început încă din parcare, unde mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Mangalia au ameninţat cu amenzi pe oricine încerca să parcheze în faţa primăriei, pe motiv că "aşa au primit dispoziţii". Aceiaşi poliţişti comunitari, dublaţi de angajaţi ai unei firme de pază care are contract pentru paza primăriei Mangalia au blocat şi uşa principală de acces a clădirii, însă strict numai pentru reprezentanţii presei.

Întrebaţi de ce procedează aşa, aceştia au răspuns că "aşa au primit ordin de la conducerea primăriei", fără să poată preciza însă la cine se referă când spun "conducerea primăriei". Timp de mai mult timp, chiar şi Mincă, împreună cu executorul judecătoresc, au fost blocaţi în faţa uşii de acces către nivelul 1 al clădirii, însă, după mai multe insistenţe, au reuşit să îi înduplece pe poliţiştii locali. În cele câteva birouri deschise Mincă nu a găsit nici ştampile şi nici un altfel de document care să-i permită să pună în aplicare hotărârea prefectului. "Consiliul Local a făcut o şedinţă de îndată în care a decis ca Sorin Andrei să fie numit primar, însă nu există nici un ordin emis de prefect în acest sens. Refuză, fără nicio explicaţie, să-mi predea ştampila de primar. Nu am reuşit să ajung la etajul 1, uşile sunt încuiate", a spus Ion Mincă. Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat, în 24 noiembrie, că atribuţiile de primar al municipiului Mangalia au fost preluate de liderul PC Constanţa, Ion Mincă, după ce edilul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, iar ordinul prin care atribuţiile fuseseră preluate de alt viceprimar a fost anulat. Referitor la încercarea lui Mincă de a prelua atribuţiile de primar, Tusac a afirmat că "împotriva executorului judecătoresc consiliul local Mangalia a făcut o plângere penală pentru depăşirea atribuţiilor, atribuţii ce au fost depăşite când a cerut ştampila de primar". Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a anunţat că a atacat în instanţă hotărârea Consiliului Local Mangalia prin care Constantin Filimon fusese numit viceprimar, dar şi pe cea prin care Ion Mincă fusese schimbat din funcţia de viceprimar. În aceste condiţii, reprezentantul Guvernului susţinea că rămâne în vigoare hotărârea Consiliului Local prin care Ion Mincă, liderul PC Constanţa, fusese numit în funcţia de viceprimar al municipiului Mangalia. Tot în 24 noiembrie, consilierii locali din municipiul Mangalia l-au votat pe liberalul Sorin Andrei în funcţia de viceprimar al oraşului. Initial, PSD şi PDL îl susţinuseră pe Constantin Filimon pentru funcţia de viceprimar, însă în cele din urmă Sorin Andrei a primit 10 voturi. Constantin Filimon susţine că este foarte posibil ca în ziua în care se împlinesc 10 zile de la alegerea de către consiliu a viceprimarului Sorin Andrei să se organizeze din nou o şedinţă de consiliu de îndată prin care să se aleagă alt viceprimar.

Florin Iliescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367