REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Minister: În funcție de dinamica infectărilor cu coronavirus se va putea ajunge chiar la interzicerea internărilor programate

Minister: În funcție de dinamica infectărilor cu coronavirus se va putea ajunge chiar la interzicerea internărilor programate

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1026

În spitalele coordonate de Ministerul Sănătăţii vor fi limitate internările programate în perioada următoare, în raport cu gradul de ocupare al paturilor. În funcție de dinamica situației epidemiologice legată de infectarea cu coronavirus se va putea decide chiar interzicerea internărilor programate, a anunţat MS.

Grupul de comunicare strategică arată într-un comunicat că Ministerul Sănătății a operaționalizat marți Centrul Operațional de Coordonare, unitate care stabilește în timp operativ legătura cu direcțiile de sănătate publică și unitățile sanitare aparținând Ministerului Sănătății pentru identificarea în timp real a situațiilor de risc asociate infecției cu coronavirus COVID 19 și pentru stabilirea măsurilor ce se impun.

„Centrul Operațional ne va furniza situația la zi toate informațiile utile și vitale pentru stabilirea măsurilor corecte pentru fazele epidemice în care ne aflăm. Vom cunoaște stocurile de medicamente, echipamente medicale și dezinfectanți existente la nivel național în spitale, numărul cadrelor medicale implicate în acțiunile pe care le derulăm pentru limitarea răspândirii infecției, numărul paturilor libere în secțiile de boli infecțioase și ATI, astfel încât să putem acționa coordonat”, a declarat ministrul Victor Costache, care a fost în Centrul de Coordonare și a susținut o videoconferință cu cei implicați, scrie digi24.ro.

Costache a prezentat și planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor:

- în spitalele coordonate de Ministerul Sănătății vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor și evolutia epidemiologică locală. În funcție de dinamica situației se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate.

- spitalele vor raporta zilnic în sistemul electronic centralizat al Centrului de coordonare situația ocupării paturilor. Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât și pentru gestonarea corectă și eficientă a resurselor materiale și umane.

- se va asigura o comunicare publică adecvată pentru ca, în această perioadă, publicul să se adreseze spitalelor doar pentru situații de urgență. Se urmărește evitarea aglomerărilor în unitățile sanitare.

De asemenea, s-a stabilit o rețea suport pentru spitalele de boli infecțioase.

„Astfel, în functie de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se vor stabili spitalele de suport, in care sa fie transferati pacienti din Spitalul de Boli Infectioase. Într-o primă fază, se recomandă ca spitalele de suport sa nu fie reprezentate de spitalele importante de urgenta din zona, care pot asigura asistenta medicala pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Pot fi incluse in reteaua de Spitale de suport si spitale din alte judete preponderent cele cu Sectii de Boli Infectioase, precum si spitalele din alte retele, decat ale Ministerului Sanatatii ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Spitale Private). În Planul MS mai sunt prevăzute și măsuri pentru cazul extinderii crizei si depasirii capacitatii Spitalelor de Boli Infectioase, dar și reglementari cu privire la utilizarea echipamentelor de protectie”, se arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si toti care merg la cabinete? Daca nu sunt urgente, nu mai mergeti in aglomeratie! Nu mai aglomerati cabinetele!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614