REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministerul Afacerilor Externe solicită modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor

Ministerul Afacerilor Externe solicită modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor

Replica API 18 noiembrie 2019 | 02:08 396

În continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat vineri, 15 noiembrie 2019, conform legii, Autorității Electorale Permanente modificarea adreselor unor secții de votare. Aceste modificări sunt necesare ca urmare a unor situații obiective și au în vedere asigurarea unor condiții optime pentru cetățenii români care vor vota în străinătate pentru turul al doilea.

În cazul secției de votare 178 (Leipzig) autoritățile locale au notificat misiunea diplomatică asupra indisponibilității locației asigurate pentru turul întâi. Astfel, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pentru relocarea secției 178 în alt spațiu. Adresa noii locații a secției de votare este Administraţia Primăriei Leipzig, Burgplatz 1 (intrarea prin strada Markgrafen nr. 3), 04109 Leipzig.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, de asemenea, aprobarea Autorității Electorale Permanente pentru relocarea uneia dintre cele două secții de votare care au funcționat la Plymouth la turul I al alegerilor prezidențiale (secția de votare nr. 578) la Londra/Edgware. Propunerea este fundamentată pe constatarea unui flux foarte mare de alegători la unica secție de votare din Londra/Edgware (cea mai solicitată, practic, dintre secțiile de votare din străinătate), la primul tur al alegerilor (cu o prezență de 7264 alegători), comparativ cu afluența relativ redusă înregistrată la cele două secții din Plymouth (la primul tur de scrutin înregistrându-se un număr total de 792 votanți la ambele secții). Prin relocarea propusă se urmărește, astfel, crearea condițiilor necesare pentru optimizarea și eficientizarea procesului de gestionare a fluxurilor anticipate de votanți în cele două circumscripții, la cel de-al doilea tur al alegerilor. Subliniem că persoanele care vor dori să-și exercite dreptul de vot în Plymouth, o vor putea face, și la turul al II-lea, la secția nr. 579, care va continua să funcționeze la aceeași adresă ca și la turul I, respectiv: Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE. În ceea ce privește noua adresă a secției de votare nr. 578, aceasta este The Hive London, Camprose Avenue, Londra, HA8 6AG.

În cazul secției 734 (Madridejos, Spania), menționăm că locația utilizată la primul tur al alegerilor prezidențiale nu mai corespunde standardelor de siguranță necesare desfășurării în condiții optime a activităților specifice votării, ca urmare a deteriorării plafonului locației și a unor defecțiuni ale sistemului de încălzire. Întrucât aceste aspecte nu pot fi remediate în timp util, secția va fi relocată la următoarea adresă: CEIP Santa Ana - Salón de Actos, Calle Ruiseñor, nr. 1, 45710 Madridejos.

Ca urmare a acestor demersuri, Autoritatea Electorală Permanentă a operat modificările solicitate, prin adoptarea Hotărârii AEP nr. 43 din 15 noiembrie 2019.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate se desfășoară pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, și sâmbătă (23 noiembrie) și duminică (24 noiembrie) în intervalul orar 07.00 – 21.00.

Reiterăm recomandarea adresată cetățenilor aflați în străinătate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă și duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi presa numai de bascalie sunteti buni! L-ati tavalit pe Dan Barna exact in buza campaniei electorale, si degeaba! Baiatul asta nu a facut NIMIC ilegal, nu a furat NIMIC doar ca le statea HOTILOR in gat! Acum ca a revenit USL la putere este bine? Nu mai spuneti nimic??!!! Voi distrugeti democratia si statul de drept, voi sustineti HOTII si coruptii! Media si Tv conduse de hoti!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920