REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministerul Apărării, PRECIZĂRI cu privire la informaţiile privind mobilizarea rezerviştilor şi recrutarea tinerilor

Ministerul Apărării, PRECIZĂRI cu privire la informaţiile privind mobilizarea rezerviştilor şi recrutarea tinerilor

Replica API 3 mai 2014 | 00:00 163

În legatură cu informaţiile apărute recent în presă, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale infirmă categoric faptul că există un proces de mobilizare a rezerviştilor sau de recrutare a tinerilor.

Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti. Măsura legislativă nu are nici o legătură cu eventuale evoluţii în mediul de securitate, în vecinătatea României, se arată într-un comunicat al MApN.

"Referitor la aprecierile privind capacitatea operaţională a Armatei sau implicarea României în vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apărării Naţionale precizează că acestea sunt speculaţii şi trebuie evitată căderea în capcana unui război psihologic. Armata României este în măsură să-şi îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituţie, pentru asigurarea securităţii naţionale şi îndeplinirea obligaţiilor internaţionale asumate de România în plan militar. Ca membră a NATO, România ia toate măsurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregătită să contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apărarea spaţiului comun aliat", mai precizează MApN..

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102