REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministerul Comunicațiilor nu fost consultat pe Codul Fiscal; noile prevederi ar genera o pierdere de 4% în mediul IT scutit de impozit

Ministerul Comunicațiilor nu fost consultat pe Codul Fiscal; noile prevederi ar genera o pierdere de 4% în mediul IT scutit de impozit

Replica API 14 noiembrie 2017 | 00:00 368

Șova:

Șova:

Lucian Șova

Ministerul Comunicațiilor nu a fost avizator pe modificările la Codul Fiscal, iar pentru mediul IT, scutit de impozit, acestea ar genera o pierdere de 4%, a declarat, luni, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, la un eveniment de specialitate dedicat sectorului digital, scrie Agerpres.

"Dincolo de solidaritatea guvernamentală de care trebuie să dau dovadă, de regulă excepțiile generează excepții, cum ar fi excepția de a fi scutiți pe impozit cei care lucrează în domeniul IT&C. Din această perspectivă, Ministerul Comunicațiilor nu a fost avizator pe proiectul de modificare a Codului Fiscal. Ca să vin în completare pe acest aspect, vreau să spun câteva lucruri pe ceea ce avem noi ca responsabilitate. Repet, ministerul nu a avizat și nu a contribuit la Codul Fiscal. Știu că ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucrează în domeniul IT&C se păstrează (...) Modificarea Codului Fiscal pentru mediul IT scutit de impozit ar genera o pierdere de 4%. Cred că din perspectiva ministrului Comunicațiilor este un subiect asupra căruia trebuie să privesc, dar este o chestiune de fiscalitate. Sectorul IT&C trebuie să aibă o participare, o contribuție de 10% în PIB, și trebuie încurajat nu numai prin scutiri fiscale, ci prin reglementări mai încurajatoare care ar fi mai mult importante decât cele patru procente pe care probabil le pierd cei care lucrează în domeniu și beneficiază de scutiri fiscale", a spus Șova.

Ministrul Comunicațiilor a precizat, totodată, că a fost elaborat un ordin ce poate aduce sub incidența scutirii de impozit și pe cei care produc programe software și fără a avea studii superioare.

"Mai mult, am elaborat un ordin care să aducă sub incidența scutirii de impozit și pe cei care lucrează în producerea de programe software și fără a avea studii superioare. Din acest punct de vedere, există niște rezerve din partea partenerilor avizatori — Ministerul Învățământului și Ministerul Finanțelor — care își exprimă suspiciuni cum că aceștia s-ar putea bucura de scutirea de impozit fără a-și termina studiile universitare. Trebuie să imaginăm o formulă în care monitorizăm ca activitățile universitare să fie făcute de o manieră cât mai atentă. În acest sens, stau de vorbă și cu gardienii banului public și ai resurselor bugetare, iar acolo o serie de lucruri se pun altfel", a afirmat Lucian Șova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614