REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministerul DEZVOLTĂRII taie din BANII grădiniței AMICII

Ministerul DEZVOLTĂRII taie din BANII grădiniței AMICII

Replica API 23 septembrie 2021 | 19:43 1459

În urmă cu câteva luni, a fost atribuit contractul de reabilitare și modernizare a grădiniței Amicii din Constanța. Contractul are o valoare de 33, 9 milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării. Iată, însă că sunt probleme cu rambursarea sumelor, ministerul sancționând municipalitatea cu câteva mii de lei din finanțare.

Grădinița Amicii

Ministerul Dezvoltării taie din banii alocați municipalității pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Amicii”. Administrația locală a fost informată că va fi primi cu câteva mii de lei mai puțin, pentru modul în care a fost desfășurată procedura de achiziție, după cum ne-au declarat surse din Primăria Constanța.

”Au tăiat câteva mii de lei din finanțare ce erau alocați la proiectul tehnic, pentru modul în care a fost desfășurată procedura”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei.

Decizia ministerului este de anul trecut, atunci când încă la Primăria Constanța se afla Decebal Făgădău. Tot în mandatul lui Făgădău, echipa acestuia a încercat să dreagă busuiocul, contestând la minister nota de informare a Ministerului Dezvoltării, solicitând anularea adresei de autorizare a cererii de rambursare și anularea Notei de neconformitate, dar și rambursarea sumelor de bani. Contestația a fost respinsă, iar decizia finală a ministerului a ajuns la Primăria Constanța în noiembrie 2020. La acea dată, ministru era Ion Ștefan, PNL, portofoliul său fiind preluat de Cseke Attila în decembrie 2020.

Venită în urma lui Decebal Făgădău la cârma primăriei, actuala administrație a continuat procedura litigioasă, în instanță de data aceasta, la Constanța, însă dosarul a fost trimis la Tribunalul București, pentru stabilirea competenței teritoriale a judecării dosarului. În cele din urmă, Curții Supreme i-a revenit sarcina să stabilească competența.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu-i problema ! ,,Trece,, tanti tania pe la vergil sa rezolve problema... Doar stie meserie, nu gluma ....
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614