REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministerul Educaţiei controlează Universitatea Ovidius la sânge

Ministerul Educaţiei controlează Universitatea Ovidius la sânge

Replica API 7 septembrie 2013 | 00:00 213

Prorectorul Gabriela Stanciu, revocat din funcţie

Prorectorul Gabriela Stanciu, revocat din funcţie

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, va trimite luni, 9 septembrie a.c., echipa Corpului de Control la Constanţa, pentru a analiza neregulile din cadrul Universităţii Ovidius. Totodată, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a decis revocarea Gabrielei Stanciu din funcţia de ordonator de credite al Universităţii "Ovidius" din Constanţa şi, de asemenea, încetarea exercitării temporare de către aceasta a atribuţiilor de rector. În completarea acestei decizii, Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat vineri numirea profesorului universitar Ion Bordeianu în funcţia de ordonator de credite al universităţii constănţene. "Deciziile MEN, aprobate prin ordin de ministru, îşi produc efectele începând cu data de 5 septembrie şi au ca temei Ordonanţa nr. 9/P/2013 emisă de Direcţia Naţională Anticorupţie prin care au fost dispuse o serie de măsuri împotriva doamnei Gabriela Stanciu", spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Atât în cazul numirii Gabrielei Stanciu, cât şi a lui Ion Bordeianu, Ministerul Educaţiei Naţionale a luat act de deciziile Senatului, în conformitate cu prevederile legale privind autonomia universitară. "În acest context, precizăm faptul că desemnarea iniţială a doamnei prorector Gabriela Stanciu cu mandatul de a exercita atribuţiile de ordonator de credite până la încetarea cauzelor care conduc la imposibilitatea exercitării atribuţiilor de actualul titular al funcţiei a fost decisă prin vot, în data de 1 august, de Senatul universităţii constănţene. Ministerul Educaţiei a mai hotărât şi deplasarea echipei Corpului de Control al ministrului Educaţiei Naţionale la Constanţa, pentru a analiza situaţia existentă în cadrul Universităţii Ovidius", mai susţin reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/prorectorul-bordeianu-ales-ordonator-de-credite-la-universitatea-ovidius-133507/

http://www.replicaonline.ro/arhiepiscopul-tomisului-a-demisionat-din-functia-de-la-universitatea-ovidius-prorectorul-stanciu-ne-a-mintit-133354/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614