REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministerul Fondurilor Europene simplifică aplicația și îmbunătățește metodologia de ierarhizare a grădinițelor

Ministerul Fondurilor Europene simplifică aplicația și îmbunătățește metodologia de ierarhizare a grădinițelor

Replica API 2 decembrie 2016 | 00:00 198

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a decis simplificarea aplicației și îmbunătățirea metodologiei de ierarhizare a grădinițelor pentru apelurile de proiecte 'Școală pentru toți' și 'Profesori motivați în școli defavorizate', finanțate din Programul Operațional Capital Uman (POCU), conform unor informații publicate pe site-ul instituției.

Pentru a veni în sprijinul promotorilor de proiecte care își propun reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul de calitate au fost simplificate procedurile administrative de încărcare a documentelor în MySMIS. Astfel se clarifică faptul că nu sunt necesare copii în original ale diferitelor documente și se oferă solicitanților posibilitatea de a încărca abia în faza de contractare documentele care dovedesc experiența profesională a experților, deci ulterior depunerii proiectelor.

O altă modificare o reprezintă împărțirea listei inițiale a grădinițelor în două liste separate, prima fiind ierarhizarea grădinițelor fără personalitate juridică (care funcționează ca structuri arondate unei școli) și, iar a două — ierarhizarea grădinițelor cu personalitate juridică. Acest corrigendum reglează o eroare în calculul punctajului suplimentar acordat inițial grădinițelor cu personalitate juridică.

Conform MFE, schimbările nu afectează grădinițele fără personalitate juridică, iar ele și-au păstrat punctajul acordat inițial, conform metodologiei de ierarhizare.

'Pentru grădinițele cu personalitate juridică au fost introduse criterii de risc educațional specifice acestora, și anume: numărul copiilor înscriși la grădiniță, procentul copiilor înscriși, eligibili pentru Legea nr. 248/2015 (care oferă tichete sociale condiționate de prezență, pentru cei mai săraci copii) și gradul de marginalizare a comunității, conform Atlasului Zonelor Urbane Marginalizate și Atlasului Zonelor Rurale Marginalizate realizate de Banca Mondială. Reamintim că, în cazul ambelor liste, solicitanții care consideră că o grădiniță în care se desfășoară proiectul nu este încadrată în categoria potrivită de risc (din motive ce țin de completarea eronată a datelor în SIIIR — baza de date a Ministerului Educației) pot transmite datele corecte în analiza de nevoi, urmând ca încadrarea finală în categoria de risc aferentă să fie făcută de MFE, ca parte a procesului de evaluare', informează Ministerul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614