REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru propunerile de numire la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru propunerile de numire la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT

Replica API 3 decembrie 2019 | 02:37 416

Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, că a declanşat procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Potrivit MJ, noua procedură se va desfăşura în perioada 2 decembrie - 22 ianuarie 2020.

"Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 2 decembrie - 22 ianuarie 2020, la sediul său din Bucureşti, strada Apolodor, numărul 17, sectorul 5, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţiilor vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", se precizează în anunţul publicat pagina de internet ministerului.

Conform calendarului, candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până pe 23 decembrie inclusiv.

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14- 17 ianuarie, candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.

"Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi", se menţionează în anunţ. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pensiile magistratilor sa fie eliminate! Astia, mai ales aia de la CCR au nenorocit tara si pe noi toti! Au aparat Hotii sim le-a legiferat HOTIILE toate si pentru asta trebuie judecati nu premiati, recompensati, NIMIC. Nu coafati legea asta pe ici, pe colo..de ochii lumii! Toate pensile speciale anulate! Toate. Pensie doar dupa CONTRIBUTIVITATE. Constitutia spune ca nimeni nu este mai presus de LEGE! LEGEA sa fie una pentru toti. Ajunge cati bani au mancat specialii astia toti in aproape 30 de ani!!! STOP.
1
0
Justitia nu este justitie in Romania. Judecatorii nu isi justifica salariile exagerat de mari pe care le iau. Prefer sa fiu judecat de un sfat al batranilor decat de astfel de judecatori. Luati masuri urgente.
3
0
Acum sigur Joianis o sa i numeasca pe toti ca sunt ai lor. In plus hastagistii nu mai ies in piata ca nu le mai da nimeni ordin
1
2
O sa-l puna pe ala care a pazit poarta lu Dinca! Si asa l-au repus pe functie! Cand mascatii salta interlopii ii pun sa zica cum ii chemaa - aia cei mai rai nu raspund. Exact asa s-a comportat Ovidiu Poescu la toate audierile - Omerta!
0
0
Din tarile alea de care spui tu"numai"ar fi bine daca am avea si in Romania legile contra coruptiei si a marilor hoti si ar mai fi bine daca parlamentari nu si-ar mai apara colegi penali.LASATI MA PARLAMENTARILOR JUSTITIA SA ISI FACA TREABA.
4
0
daca varfurile din aceste institutii sunt din danemarca, suedia sau norvegia se mai face bine tara tziganilor borati pesedei !!!
1
3
Hai cu puscaria pentru abuz in serviciu si infractiuni de coruptie si sa isi recupereze companiile de stat banii de la angajatii de lux care stau la cafele toata ziua in loc sa dea spagile inapoi si sa intre lamititica! Hai DNA termina ce ai inceput cu borfasii trimisi in judecata si saisi ia statul banii inapoi
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108