REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministerul Justiţiei din SUA: Declaraţiile fiscale ale lui Trump trebuie transmise Congresului

Ministerul Justiţiei din SUA: Declaraţiile fiscale ale lui Trump trebuie transmise Congresului

Replica API 2 august 2021 | 00:00 700

Declaraţiile de impozit ale fostului preşedinte republican Donald Trump, care a refuzat constant să le facă publice, trebuie transmise unei comisii din Congresul american, a cerut vineri Ministerul Justiţiei din SUA, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

Donald Trump

O comisie a Camerei Reprezentanţilor care se ocupă de chestiunile bugetare "a prezentat motive suficiente pentru a cere datele fiscale ale fostului preşedinte şi Trezoreria (Ministerul Finanţelor din SUA - n.r.) trebuie să furnizeze aceste informaţii", a transmis Ministerul Justiţiei într-un memorandum.

Spre deosebire de toţi predecesorii săi din 1970 încoace, Donald Trump, care a făcut din averea sa o temă de campanie electorală, a refuzat să-şi publice declaraţiile fiscale. Lipsa sa de transparenţă a alimentat speculaţiile privind amploarea averii sale sau potenţiale conflicte de interese.

Pentru a încerca să afle mai multe, trei comisii din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, au cerut în 2019 firmei de contabilitate Mazars, dar şi băncilor Deutsche Bank şi Capital One, o serie întreagă de documente financiare referitoare la afacerile lui Donald Trump între anii 2010 şi 2018, şi la cele ale apropiaţilor săi.

În paralel, procurorul Manhattanului, Cyrus Vance, a cerut acces la arhivele financiare ale lui Donald Trump în cadrul unei anchete privind posibile încălcări ale legii new-yorkeze.

Invocând imunitatea prezidenţială şi separarea puterilor, Trump s-a bătut pe toate aceste fronturi, ajungând în două rânduri până la Curtea Supremă care, în februarie, a autorizat transmiterea anumitor documente către justiţia new-yorkeză.

"Accesul la declaraţiile fiscale ale fostului preşedinte Trump este o temă de siguranţă naţională", a declarat vineri preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tocmai s-a descoperit ca trebuie sa-i dea 1 million platise cu 1 million in plus.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614