REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministerul Justiției REFUZĂ să acrediteze doi jurnaliști! Decizia fără precedent, CRITICATĂ în termeni duri de Turcescu

Ministerul Justiției REFUZĂ să acrediteze doi jurnaliști! Decizia fără precedent, CRITICATĂ în termeni duri de Turcescu

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 232

Ministerul Justiției a recurs la un gest fără precedent! Ministerul condus de Tudorel Toader A REFUZAT să ACREDITEZE în acest an doi jurnaliști, acreditați în anii precedenți pe lângă această instituție!

Ovidiu Oanță și Ionela Arcanu sunt jurnaliștii refuzați, iar decizia ministerului, "explicată" prin intermediul unui mail adresat celor doi, în care se face referire la un articol de lege, este mai mult decât bizară! Evident, controversatul și repobabilul gest a fost criticat de o serie de politicieni și nu numai. Unul dintre cei mai vehemenți politicieni care au comentat pe acest subiect este fostul jurnalist Robert Turcescu.

Iată ce a transmis Turcescu:

"Ovidiu Oanta e un jurnalist misto. Folosesc intentionat aceasta alaturare de cuvinte pentru ca prea mult s-au agatat niste neica-nimeni din meseria asta de mînerele unor formulari pretioase precum "jurnalist profesionist", "jurnalist cu state vechi" si altele asemenea. Deci, Oanta e misto: pune intrebari originale, alearga dupa o declaratie adeseori la propriu, stie ce vorbește si vorbește bine. E vechi in meserie, dar n-a imbatrinit degeaba.

Sa vina acum un politruc nenorocit ca Toader si sa-i retraga acreditarea la Ministerul Justitiei e, dincolo de imbecilitatea faptului in sine, o jignire greu de indurat pentru toti cei care inca mai cred in libertate de exprimare si libertatea de a pune intrebari incomode. Jignirea asta nu trebuie nici tolerata si nici lasata nesanctionata.

Prin urmare, TOTI ziaristii acreditati la Ministerul Justitiei ar trebui sa faca acum front comun cu Oanta si sa refuze sa mai preia stiri sau declaratii din acea zona pina cind nu se revine asupra deciziei de retragere a acreditarii.

Oanta e misto, fiti si voi solidari cu un jurnalist de la care oricind aveti ce invata!

P. S. Tudorel Toader, esti un idiot!

PPS Inteleg ca si Ionela Arcanu de la Realitatea Tv este in aceeasi situatie. Deci Toader e de doua ori idiot!".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai usor, tataie, sa nu faci infarct sau ACV. Frustratule!
0
0
Pe dracu, is activisti de partid
2
0
presa transmite opinia, NU FORMEAZA OPINII!!
3
0
sa gasit cine sa dea lecti un securist care ani dezile se dadea mare ziarist independent si el era securist el da lecti de moralitate
5
1
La academia infractorilor.
5
1
Turcescu! Te ai facut si tu mare politician dupa ce l ai pupat la greu pe Base iar prietenul tau, Rares, face la fel cu Johannis! Vedeti mai nulitatilor si mancatorilor ca voi nu meritati sa conduceti aceasta tara? Nu ati facut nimic toata viata decat ati mancat rahat toata viata voastra! Huooooo
8
2
nu credeam ca , in randul oamenilor scoliti, exista astfel de specimene, bolnave din punctul meu de vedere, un consult psihiatric i se impune acestui criminal care se crede atotputernic.Inadmisibil ca tu sa iti dai legi, tu sa te propui, tu sa te avaluezi, tu sa iti dai notr- am inteles cxa, plimbarile tale cu amanta peste granita la diverse activitati impuse, ne-a costat pe noi prostimea 70000 de euro. Se crede dzeu, el destituie, el infiinteaza, el numeste, el este buricul pamantului.Inadmisibil. In ce tara traim?
3
3
Turcescule din cauza unor jigodii ca tine a ajuns tara asta colonie in secolul 21. Tudorel care are practica si recunoastere internationala si scoala cat 10 colonei acoperiti stie exact ce are de facut in conformitate cu legea si nu are nevoie de aprobarea ta idiotule.
9
3
mai lt-colonel descoperit, ai auzit de clauza -ma angajez sa respect regulile de conduita? Aici este vorba de MJ cu clauze clare ,nu de o revista de cancan ,unde orice pacalici ziarist tipa,urla si vocifereaza si mai are putin si iti face contol la amigdale cu microfonul.Astia care tot o ardeti deontologic. ii stiti pe cei doi ziaristi ?Ii recunoasteti pe strada ?Daca la tupeu si nesimtire i se spune profesionalism ,ce sa mai comentam limbajul acestui deputat demn de cartierul Coanda, probabil de unde a primit si cele mai multe voturi !
8
4
Doua jigodii
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614