REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministerul Justiţiei: Toţi candidaţii la şefia DNA au fost respinşi, procedura va fi reluată

Ministerul Justiţiei: Toţi candidaţii la şefia DNA au fost respinşi, procedura va fi reluată

Replica API 28 iulie 2018 | 03:18 381

Ministrul Justiţiei a anunţat că procedura de selecţie pentru conducerea DNA a fost încheiată. Într-un comunicat de presă, s-a anunţat că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată.

Anunț rezultat procedură de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție

Ministerul Justiției a organizat, în perioada 09 – 27.07.2018, procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Selecția s-a desfășurat în condițiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu Standardele de organizare și desfășurare a selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Standardele de evaluare a interviului susținut în cadrul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale.

În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată.

UPDATE: "Nu aveam cum să iau decizia înaintea deliberărilor. La ora 10.00 mă întâlnesc cu secretarii de stat, la ora 12.00 sper să finalizăm procedura şi să vă putem anunţa rezultatele", a declarat Toader, la sediul Ministerul Justiţiei.

Întrebat despre modul în care s-au desfăşurat interviurile, ministrul Justiţiei a spus că acestea au decurs potrivit procedurii, iar "despre rezultate şi impresii" va putea vorbi numai după finalizarea procedurii.

De asemenea, întrebat dacă este posibil să nu propună pentru conducerea DNA niciun procuror din cei patru, Tudorel Toader a reluat afirmaţiile privind această posibilitate.

"În mod firesc, există această posibilitate. Da, este posibil să desemnăm un candidat, dupa cum, da, este posibil să nu desemnăm niciunul. Nu înseamna o opţiune a mea, ci cele doua variante legale", a spus Toader.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă - Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror şef serviciu în structura centrală a DNA - au susţinut joi interviul la sediul Ministerului Justiţiei.

În cadrul interviului, fiecărui candidat i s-a alocat aproximativ o oră şi jumătate - 30 de minute pentru susţinerea proiectului de management şi o oră pentru a răspunde la întrebări.

Ministrul Justiţiei spunea marţi că vineri, după susţinerea interviurilor, va exista o concluzie. ”Vedem cum se vor prezenta la interviu, vedem programele manageriale şi atunci vom stabili dacă avem vreun candidat pe care să îl propunem Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintelui. Este foarte posibil ca unul din cei patru să fie desemnat candidat, precum este şi foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat şi atunci vom relua procedura - iar anunţ, iar candidaturi, iar interviu", afirma ministrul.

Citeşte mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta ne mai trebuia un dorel la justitie
3
0
Du-te bai ratatule si impusca-te!!! Fa un bine tarii!
7
1
dupa ce vei fi dat in judecata ptr magariile pe care le faci si sunt convins ca este raspunsul trocului ptr ca analfabetii din familia ta, sotia si fiul sa fie, ca si tine, plasati, fara concurs , pe posturi banoase. Veti disparewa nemernicilor, cu familiile voastre supraimbuibate de atat banaret pe care nu aveti cum sa il cheltuiti in timp ce bebelusi mor din cauza voastra, familiile se destrama, tinerii parasesc tara in timp ce voi, un parlament de doi bani, plini de puscariasi, vezi- valcov, draknea, tariceanu si lista este infinita- luptati din toti rarunchii sa va salvati de puscarie. IN
6
1
bani conduc dosarele prin parchete...zero barat in meseria ds procuror...daca esti si bata de prostie mai vrei sa te inscrii la concurs?...care concurs de belit pula la urs !!!.Uitati va bine aceste panarame si au facut culcusuri bune prin parchete...prostaniiilor !. Daca un inteviu nu il ei daca va punea sa mai scrieti erati nimeni !.
2
6
Mai credeti ca este basse sa ii puna sef la dna pe ochi frumosi,pizda ,etc.Sa il pupi in rozeta plina de caca pe Todirasi.
5
8
Si la moartea ta dorele........vom canta de bucurie.........ca ai scapat de puscarie.............si de noi..........si noi de tine............
12
4
pai daca s-au inscris nepregatiti? i-a luat klaus prin surprindere cu revocare si nu si-au identificat pregatit omul marionata. la a doua procedura va participa un singur candidat, exact ala care va fi numit
9
6
Nu erau din familie ....erau vitregi
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614