REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministerul Muncii accesează fonduri europene pentru tehnologii pentru persoanele cu dizabilităţi care vor să se angajeze

Ministerul Muncii accesează fonduri europene pentru tehnologii pentru persoanele cu dizabilităţi care vor să se angajeze

Replica API 24 aprilie 2019 | 00:00 193

Autoritatea Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă au depus Fişa de Proiect pentru aprobarea acordării de subvenţii din fonduri europene pentru achiziţionarea de către persoanele cu dizabilităţi, de tehnologii şi dispozitive asistive, informează un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Subvenţiile vor fi acordate din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU), Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi, activităţile cuprinzând şi acordarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces pentru persoanele cu dizabilităţi beneficiare de servicii de informare şi consiliere profesională, mediere şi formare profesională, potrivit Ministerului Muncii.

Subvenţia se va acorda sub forma unui voucher tipărit de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi, care va fi distribuit de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap şi a recomandării medicului specialist, conform documentului citat.

Valoarea maximă a voucher-ului este de 5.000 de euro, iar subvenţia acordată pentru dispozitivele asistive a căror valoare nu depăşeşte acest prag poate fi şi de 100%.

Ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru aprobarea procedurii de acordare a subvenţiilor pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi în accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, a fost semnat cu două săptămâni în urmă, a amintit ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

De asemenea, ministrul Muncii a menţionat că va continua implementarea măsurilor din Programul de Guvernare, iar această măsură este prevăzută la Capitolul Politici publice în domeniul Muncii şi Justiţiei Sociale în cadrul măsurii "O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi".

"Vorbim de tehnologie modernă, spre exemplu programe software şi scannere cu ajutorul cărora computerele pot scana şi citi nevăzătorilor, fotolii rulante electrice personalizate pentru persoane cu handicap locomotor, proteze inteligente pentru cei cu amputaţii sau aparate auditive performante pentru persoanele care au deficienţe de auz", a precizat Marius Budăi.

Beneficiarii vor fi luaţi în evidenţa ANOFM şi vor primi tot sprijinul serviciului de ocupare în vederea găsirii unui loc de muncă.

În funcţie de cerere şi rezultatele iniţiale ale proiectului, a cărui valoare este de 35 de milioane de euro, Ministerul Fondurilor Europene poate suplimenta această sumă pentru a deservi o categorie cât mai largă de beneficiari.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367