REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministerul Muncii atrage atenția curților de apel din toată țara: aplică GREȘIT LEGEA SALARIZĂRII!

Ministerul Muncii atrage atenția curților de apel din toată țara: aplică GREȘIT LEGEA SALARIZĂRII!

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:41 378

Ministerul Muncii și Justiției Sociale atrage atenția, din nou, curților de apel din țară, că interpretează și aplică în mod eronat dispozițiile Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Ministerul a fost sesizat de către Federația PROJUST că doar patru dintre cele 15 curți de apel din țară, printre care cea din București și cea din Bacău, aplică în mod corect Legea Salarizării, ceea ce duce la diferențe însemnate de salarii în cadrul aceleiași categorii profesionale.

Reamintim că, începând cu luna ianuarie 2018, salariul de bază/indemnizația de încadrare pentru personalul din familia ocupațională “Justiție” sunt determinate prin majorarea salariului de bază/indemnizației de încadrare avute în luna decembrie 2017 cu 25%, în temeiul dispozițiilor art. 38 alin. (3) lit. a) din Legea-cadru.

Totodată, cuantumul brut al sporurilor avute în luna decembrie 2017 se majorează cu 25%, rezultând cuantumul sporurilor pentru luna ianuarie 2018.

În situația în care salariile de bază/indemnizațiile de încadrare majorate cu 25% vor fi mai mari decât cele prevăzute de lege în anexa nr. V, nivelul salariului de bază/indemnizației de încadrare va fi stabilit la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2022, care cuprinde gradațiile aferente tranșelor de vechime în muncă și, după caz, majorările salariului de bază/indemnizației de încadrare prevăzute în conținutul legii, potrivit prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea-cadru.

În situația în care salariile de bază sunt stabilite la nivelul anului 2022, cuantumul sporurilor va fi determinat după cum urmează:

• Sporul pentru risc și suprasolicitare neuropsihică de până la 25% se va calcula la salariul de bază din 2022;

• Sporul pentru păstrarea confidențialității de până la 5% se va calcula la salariul de bază din 2022;

• Sporul pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase va fi determinat prin aplicarea procentului de până la 15% asupra salariului de bază din anul 2022, și nu prin menținerea cuantumului sporului pentru condiții de muncă din luna decembrie 2017, majorat cu 25%. Acesta va putea fi acordat după aprobarea, în baza art. 23, a hotărârii de Guvern de aprobare a Regulamentului pentru condiții de muncă pentru familia ocupațională Justiție.

„Precizăm că această modalitate de stabilire a salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare și a sporurilor începând cu luna ianuarie 2018 a fost agreată cu reprezentanții Curții de Conturi a României. Totodată, MMJS a fost sesizat de către Federația PROJUST că instanțele nu își prevăd în proiectul de buget sumele necesare salarizării personalului care avansează în post, astfel că există situații în care angajați care au promovat sunt remunerați tot aferent vechilor funcții ocupate. Reamintim că este obligația ordonatorilor de credit de a prevedea în proiectul de buget un procent de 0,5% cu destinația achitării salariilor angajaților care avansează pe post”, au mai precizat reprezentanții ministerului de resort.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, doamna Kovesi, ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani. Nu dracnea, Nu tariceanu. Astia-s cei mai mari HOTI si, de-abia astept sa vad cum ii haleste cu fulgi cu tot Codruta! Cu legea aia adevarata nu facatura lu tudorel-slugarel, sluga lu dracnea.
0
0
F-utute-n g-ura de ministru p-ului, cum spui ma ca nu tu ai redactat si ai elaborat toate aceste legi blestemate ale justistitiei! Spui tu, ca parlamentul le-a elaborat? Nicolicea, codrin stefanescu, radulescu mitraliera sau sobolanul ciordache, ca tu habar nu ai! Siktir potaie nenorocita! Slugarelul lui dracnea. Tu esti mefisto al legilor care-I scapa pe HOTI de LEGE si de puscarie. JAVRA ORDINARA!
1
0
Taiati ORBILOR PENSIILE SPECIALE si toate ,,specialitatile" pe care le dati godacilor psd! Astia mananca tot bugetul tarii. Oamenilor cinstiti care au muncit toata viata si au pensii de kkt le ii prostiti cu latrina 3 si Romania tv pentru nici doi bani, in timp ce speciale ruineaza tara si ne distrug pe toti! Ingroapa Romania toata.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367