REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministerul Muncii lucrează la un proiect de act normativ privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat

Ministerul Muncii lucrează la un proiect de act normativ privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat

Replica API 9 decembrie 2019 | 19:51 340

Violeta Alexandru

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale lucrează la un proiect de act normativ privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, susţine ministrul de resort, Violeta Alexandru.

"Se lucrează la un proiect de lege în cadrul echipei mele la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante pe care echipa mi-a prezentat-o, urmează să o finalizăm pe măsură ce colectăm toate informaţiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere. În foarte scurtă vreme voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de Cabinet urmând să decidem care este forma finală respectiv care este calea: în ce măsură va fi prinsă într-un proiect de lege trimis Parlamentului sau va fi prinsă într-o altă formă de reglementare. Deocamdată suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante", a afirmat, sâmbătă, la Digi24, Violeta Alexandru, întrebată dacă ia în calcul varianta de a interzice cumul pensiei cu salariul la stat.

Ministrul Muncii a explicat că o asemenea decizie are legătură în primul rând cu faptul că trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public.

"Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare. Acesta este principalul raţionament care m-a determinat să mă apuc de elaborarea unui asemenea proiect", a subliniat Violeta Alexandru.

O măsură similară a fost adoptată, în primăvara anului 2009, de Guvernul Emil Boc, care a decis, printr-un proiect de lege interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat pentru cei care aveau o pensie mai mare de 1.700 de lei, valoarea salariului mediu brut pe economie.

În luna septembrie a anului 2014, Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în calitate de for decizional, abrogarea unor prevederi din Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice astfel încât a eliminat interdicţia cumulului pensiei cu salariul. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pun o intrebare logica si destul de inteleapta !!! De ce un actor , mai joaca in roluri de piese intr-un teatru de stat ??? Raspuns logic : Pentru ca este bun !! Asa si de medici , de profesori , de ''n'' oameni '' profesionisti este nevoie !! Democratie se mai bazeaza si pe acele persoane cu inalta capacitate profesionala , d-nelor si d-nilor comentatori '' liberali '' !!
0
0
Cadre militare iesite la pensie. Pensie indestulatoare. Primari si politicieni care din dorinta de a avea voturi permite acestora sa fie angajati cumuland pensia si salariu. Concursuri organizate la misto. Vreau sa retineti un lucru....nu va asteptati la nici un rezervist sa i se para normal sa aleaga intre pensie si salariu. Niciodata. Dar sa stiti un lucru toti dar absolut toti nu s-au angajat singuri prin primarii. Nu au venit asa din ceata si si-au semnat singuri contractele de munca , cine mereu le-a permis asta. Chiar daca multi primari ar fi putut foarte usor sa le dea cu praf de mers.
0
1
asa da, bravo, dar va trebui taiate si salariile uriase si nejustificate ale medicilor si data legea ori la stat ori la privat
2
0
dta stimata doamna,nu vei avea niciodata ocazia in viata dumitale,sa cumulezi pensia cu salariu...in loc sa-i preaslaviti pe acestia,le dati in cap..asta-i romania...pe toti si pe toate,va roade URA IMPOTRIVA APROAPELUI...atentie dna ministru...mult nu vei fi ministru...dar noi pensionarii vom cumula pensia cu salariu,deoarece ne-am facut cinstit datoria fata de aceasta tara...dta.n-ai demostrat nimic valoric pentru acesta ROMANIE...sa-ti fie...RUSINICA...
3
0
toti trei de mai jos sunteti niste hahalere psdiste.
0
2
Incet , incet dar sigur noul guvern o sa inceapa sa taie salarile si pensiile ! Guvernul meu !! Cea ce ati votat , asta aveti !!
3
1
Posturile au fost ocupate prin concurs. Concursul a fost deschis pentru orice persoana care a indeplinit diverse criterii de eligibilitate. Putea ocupa postul oricine, inclusiv prea frumoasa ministru al muncii. Urata Pamantului !
4
1
A incercat si Boc cel servil. CCR a spus clar ca este ilegal. Nu poti sa ingradesti dreptul la munca
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367