REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministerul Muncii pune la dispoziție un call-center pentru femeile supuse violenței domestice

Ministerul Muncii pune la dispoziție un call-center pentru femeile supuse violenței domestice

Replica API 22 mai 2015 | 00:00 207

Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați din subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a organizat conferința „România - o abordare holistică pentru combaterea violenței împotriva femeilor”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului POSDRU – „START - O viață de calitate în siguranță”, iar prezentările au vizat modelul spaniol privind combaterea violenței asupra femeilor, Convenția de la Istanbul și hărțuirea sexuală la locul de muncă. De asemenea, cei prezenți în sală s-au implicat cu foarte mare interes în spectacolul de teatru forum, pe tema violenței asupra femeii.

A doua zi a conferinței internaționale la nivel înalt, „România, o abordare holistică pentru combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice”, a fost dedicată experților naționali și internaționali.

„Ne propunem astăzi să punem serios pe agenda public tema violenței domestice. Acest fenomen nu cunoaște granițe, nu este specific nordului sau sudului, estului sau vestului, este prezent peste tot. De aceea, combaterea violenței domestice trebuie să fie prioritară pe agenda tuturor țărilor membre ale UE. Prin proiectul START, ne adresăm unui grup țintă de 11.050 de persoane și vom implementa un sistem informațional unic integrat de raportare și management a cazurilor de încălcare a principiilor egalității de șanse și a violenței domestice. Totodată, va fi creat un call-center, care va funcționa nonstop”, a spus secretarul de stat al Departamentului pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Ioana Liliana Cazacu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614