REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri: România beneficiază de sprijinul SUA pentru aderarea la OCDE

Ministerul pentru Mediul de Afaceri: România beneficiază de sprijinul SUA pentru aderarea la OCDE

Replica API 14 decembrie 2018 | 00:00 301

Ştefan-Radu Oprea

România beneficiază de sprijinul fără echivoc al Statelor Unite ale Americii pentru aderarea cât mai rapidă la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit concluziilor întâlnirii de la Washington dintre ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan-Radu Oprea, şi secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, informează MMACA printr-un comunicat.

Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru în SUA a ministrului Ştefan-Radu Oprea, prilej cu care oficialul român a discutat cu Wilbur Ross despre relaţiile bilaterale, contextul internaţional, priorităţile României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi creşterea volumului de investiţii în contextul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA.

Programul vizitei a mai cuprins o întrevedere cu Peter Doran, preşedinte şi CEO al CEPA (Center for European Policy Analysis), şi discuţii cu reprezentanţi ai AMRO (American-Romanian Business Council), ai US Chamber of Commerce, ai BCIU (Business Council for International Understanding) şi ai Ford Motor Company.

De asemenea, ministrul Oprea s-a întâlnit cu Steve Chabot, preşedinte al Comisiei "Small Business" din Camera Reprezentanţilor.

"Sunt foarte multe firme americane interesate să intre pe piaţa din România cu investiţii sau să îşi extindă investiţiile, iar aceste planuri urmează a fi anunţate. O aderare cât mai rapidă la OCDE ne va consolida profilul de partener comercial şi de destinaţie sigură pentru investiţii", a apreciat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Conform datelor statistice româneşti, pe primele nouă luni ale acestui an, schimburile comerciale bilaterale totale s-au cifrat la 1,934 miliarde dolari, în creştere cu 6,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Exporturile româneşti au fost de 1,155 miliarde dolari (creştere de 29,6%), iar importurile din SUA de 778 milioane dolari (scădere cu 15,2%).

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102