REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministerul Sănătății cere ajutorul Spitalului Județean Constanța pentru lipsa de anesteziști din Tulcea!

Ministerul Sănătății cere ajutorul Spitalului Județean Constanța pentru lipsa de anesteziști din Tulcea!

Replica API 30 mai 2019 | 18:29 571

Ministerul Sănătății caută soluții pentru sprijinirea Spitalului Județean Tulcea cu medici anesteziști, după ce, în luna aprilie a.c., cei doi medici angajați ai unității spitalicești respective au anunțat că își vor da demisia, în semn de protest, pentru că au ajuns să lucreze „la foc continuu”. În consecință, miercuri, 29 mai a.c., un consilier al ministrului Sănătății a sosit la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, pentru a purta discuții atât cu factorii din conducerea unității, cât și medicii din Secția de Anestezie Terapie Intensivă, pentru a propune ca specialiștii constănțeni să facă gărzi în spitalul din județul învecinat.

Spitalul Județean Tulcea se confruntă, de ani buni, cu o criză gravă de medici. Fie că este vorba despre pediatrie, neonatologie, cardiologie, ginecologie sau anestezie, cea mai mare unitate spitalicească din județul învecinat este deficitară la capitolul personal de specialitate.

Pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă situația este deja disperată. Spitalul are angajați doar doi medici anesteziști, care au anunțat, în luna aprilie a.c. că își vor da demisia, în semn de protest, dacă nu se găsește o soluție, pentru că secția a ajuns să lucreze în regim de avarie. Mai mult, situația s-a agravat din luna februarie a.c., după ce o colegă s-a îmbolnăvit grav și a fost la un pas să își piardă viața. La data respectivă, dr. Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Județean Tulcea a afirmat că se depun toate eforturile pentru găsirea de medici, dar specialiștii nu se arată interesați să vină să lucreze în unitatea spitalicească din Tulcea.„De luni de zile, atât eu cât şi preşedintele Consiliului Judeţean facem presiuni la toate nivelurile pentru a aduce medici la Tulcea…şi nu numai pentru ATI! Avem o criză acută de medici şi, deocamdată, nu prea avem ce face! Nimeni nu poate obliga vreun medic să vină la Tulcea, dacă acesta nu vrea. Salariile sunt mari şi pe lângă salarii mai sunt şi multe alte beneficii…casă…masă…. Cu toate acestea, medicii nu vor să vină la Tulcea”, a mai declarat Năstăsescu pentru Tulceanoastră.ro.

O soluție pentru a pune spitalul din Tulcea pe linia de plutire, cel puțin în ceea ce înseamnă anestezia – de subliniat că în lipsa medicilor de anestezie – terapie intensivă nu mai pot fi realizate intervenții chirurgicale în spitalul respectiv! – ar fi ca medici de această specialitate să facă gărzi în județul învecinat. Iar aceasta a fost propunerea cu care a venit, miercuri, 29 mai a.c., consilierul ministrului Sănătății, Oana Carabaș, la reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Aceasta a purtat discuții atât cu dr. Cătălin Grasa, managerul celei mai mari unități spitalicești, cu dr. Bogdan Obadă, director medical, cât și cu medicii Secției de Anestezie Terapie Intensivă din Constanța.

„Se încearcă găsirea unei soluții pentru a da o mână de ajutor”, a afirmat dr. Bogdan Obadă.

În cel mai scurt timp urmează să se poarte discuții și cu reprezentanții Consiliului Județean Tulcea, cu privire la partea financiară, având în vedere că această instituție va trebui să asigure fondurile pentru plata gărzilor pe care le-ar putea face medicii constănțeni.

De asemenea, au fost purtate discuții și cu privire la alte specialități care au nevoie de medici, precum neonatologia.

Un alt aspect care se impune precizat este faptul că, prin acest ajutor oferit Spitalului Județean Tulcea, va scădea numărul de pacienți din Tulcea care vin la Constanța sau pleacă spre alte județe, pentru îngrijiri medicale.

F.B.

Citește și:Spitalul Județean Tulcea, fără MEDICI ANESTEZIȘTI! Cei doi specialiști ȘI-AU DAT DEMISIA!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici la salarii marite nu se inghesuie nimeni. Alta e treaba in Romania..
1
0
Ba tampitilor din conducerea spitalului Tulcea renuntati la ideea de garda care in conformitate cu codul muncii este ilegala prin excesul de timp lucrat si introduceti si la medici turele! Nastasescule trezestete!!!!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108