REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea lui Radu Mazăre şi face un audit privind tarifele din Portul Constanţa

Ministerul Transporturilor a aprobat cererea lui Radu Mazăre şi face un audit privind tarifele din Portul Constanţa

Replica API 28 mai 2014 | 00:00 137

Adunarea Generală a Acţionarilor a mărit salariul directorului general

Adunarea Generală a Acţionarilor a mărit salariul directorului general

Ministerul Transporturilor a dispus efectuarea unui audit privind tarifele practicate în Portul Constanţa, acţionarul majoritar al companiei portuare însuşindu-şi astfel propunerea venită din partea primarului Radu Mazăre. Hotărârea a fost luată în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), care a avut loc luni, 26 mai, la sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa. "Se aprobă, conform voturilor valabil exprimate, efectuarea unui audit extern cu tema: "Identificarea şi analizarea tarifelor practicate de către CN APM SA Constanţa. Redimensionarea politicii tarifare în vederea atragerii traficului de mărfuri/pasageri în porturi", se arată la punctul 13 de pe ordinea de zi a AGA. Concret, este vorba despre iniţiativa primarului Radu Mazăre de a majora tarifele portuare despre care susţine că nu au mai fost actualizate din anii '90, aceasta fiind şi miza scandalului dintre administraţia locală şi operatorii portuari care se împotrivesc preluării de către primărie a încă unui pachet de 13% din acţiunile companiei portuare, după cum susţine edilul şef.

Iniţiativa lui Mazăre s-a concretizat într-o hotărâre de consiliu local, care a cerut introducerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe AGA a unui proiect referitor la analiza tarifelor practicate în port. În aceeaşi şedinţă de luni, au mai fost aprobate situaţiile financiare ale companiei pe 2013, repartizarea profitului obţinut, raportul administratorilor şi descărcarea de gestiune a acestora, s-a înregistrat încetarea mandatului lui Răzvan Bădălicescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie, în urma denunţării unilaterale a contractului de mandat, respingându-se însă propunerea privind numirea unui nou administrator, fără a se preciza despre cine este vorba. De asemenea, acţionarii APC au mai aprobat achiziţionarea de servicii juridice pentru reprezentarea companiei în două procese, aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respectiv Tribunalul Iaşi, prin care afaceristul Vasile Frâncu cere daune de câteva milioane de dolari. Totodată, a fost aprobată trecerea unor bunuri în administrarea ARSVOM, s-a luat act de raportul Curţii de Conturi privind activitatea portului, dar şi de soluţionarea solicitării acţionarului majoritar, Ministerul Transporturilor, referitoare la remuneraţia directorului general, ţinându-se cont de faptul că acesta este şi administrator al companiei. Altfel spus, s-a aprobat majorarea veniturilor pe care directorul general Valeriu Ionescu le va încasa de la APC. Ca termen de comparaţie, fostul director general Lucian Băluţ a încasat anul trecut 173.393 lei pentru funcţia sa, plus alţi 44.416 lei pentru calitatea de membru CA.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367