Ministerul Transporturilor îi EXECUTĂ PENSIA fostului director CFR, Mihai Necolaiciuc
Ministerul Transporturilor îi EXECUTĂ PENSIA fostului director CFR, Mihai Necolaiciuc
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestFostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv, în 23 noiembrie 2016, de Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu, prejudiciul produs companiei feroviare de către Necolaiciuc şi mai mulţi foşti şefi din CFR şi administratori de firme fiind de aproape 57 de milioane de euro. Ministerul Transporturilor a solicitat executarea silită a lui Mihai Necolaiciuc pentru recuperarea sumei de 7.475.416,89 lei. Necolaiciuc este, în prezent, pensionar.
Ce reclamă Ministerul Transporturilor
Ministerul Transporturilor a solicitat executarea silită a debitorului Mihai Necolaiciuc, în temeiul titlului executoriu reprezentat de Decizia penală nr. 1758/23.11.2016 pronunțată de Curtea de Apel București, pentru recuperarea sumei de 7.475.416,89 lei. Ca urmare a cererii executorului judecătoresc, prin Încheierea nr. 788/25.01.2018, pronunțată de Judecătoria Constanța, s-a încuviințat executarea silită a titlului executoriu. Ministerul solicită schimbarea executorului judecătoresc, deoarece consideră că acesta nu și-a făcut datoria, în sensul că executorul judecătoresc nu a dorit să comunice creditorului nicio informație referitoare la executarea silită față de debitorul Mihai Necolaiciuc, deși apelantul a transmis către acesta mai multe solicitări în acest sens.
S-a apreciat de către apelant că, faptul că executorul judecătoresc a dispus poprirea conturilor debitorului, fără ca prezentului creditor să îi fie alocată vreo sumă de bani în conturile sale reprezintă o mimare a executării silite. S-a mai susținut de către apelant că, judecătorul fondului nu a avut în vedere dispozițiile ce reglementează urmărirea silită imobiliară.
Ce a spus instanța
Din perspectiva răspunsului comunicat executorului judecătoresc de către Casa Județeană de Pensii Constanța și SPIT VBL, Tribunalul apreciază ca nefondate susținerile apelantului potrivit cu care executorul judecătoresc nu a făcut aplicarea dispozițiilor art.813 și 814 C.proc.civ., în condițiile în care s-a evidențiat inexistența în patrimoniului debitorului Mihai Necolaiciuc a bunurilor mobile și imobile.
Instanța a decis să respingă apelul declarat de Ministerul Transporturilor ca nefondat. Decizia este definitivă.
Mihai Necolaiciuc a fost condamnat definitiv, în 23 noiembrie 2016, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, fiind încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, întrucât adresa din buletin figura în Constanţa. Condamnarea a fost dată în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul produs companiei feroviare de către Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR şi administratori de firme este de aproape 57 de milioane de euro. Doi ani mai târziu a fost eliberatcondiţionat.
Virgil STOIAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.