REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministerul Transporturilor vrea să scumpească ROVINIETA! Iată cine sunt vizați!

Ministerul Transporturilor vrea să scumpească ROVINIETA! Iată cine sunt vizați!

Replica API 24 august 2018 | 01:04 323

Ministerul Transporturilor propune un proiect de act normativ care prevede armonizarea tarifelor de utilizare a rețelei rutiere din România cu nivelul tarifelor stabilite la nivel european încă din luna februarie 2014. Măsura se adresează doar transportatorilor rutieri de mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și trebuie aplicată pentru a respecta Directiva europeană 1999/62/CE. Aceasta trebuia transpusă în legislația națională încă de la 1 martie 2014.

Termenul nu mai poate fi amânat pentru că există riscul deschiderii procedurii de infrigement împotriva României, au precizat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Normativele europene prevăd că tariful zilnic, fix și unic, pentru toate categoriile de vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, este de 12 euro. Odată cu transpunerea tarifului zilnic s-au recalculat tarifele cu valabilitate pentru perioade de 7 zile, 30 zile, 90 zile și 12 luni, astfel încât să fie respectate proporțiile prevăzute în Directivă.

Transpunerea acestor normative nu modifică tarifele pentru categoriile de vehicule, A, B, G și H.

„Prin proiectul propus de Ministerul Transporturilor s-a încercat ca impactul să fie minim asupra operatorilor de transport, astfel că tariful anual pentru categoria F de vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 12 tone și mai mult de 4 axe să rămână la valoarea de 1.210 euro. A fost menținut și tariful anual pentru categoria E de vehicule, care rămâne la suma de 720 euro. În urma recalculării, tariful anual pentru categoria C de vehicule va ajunge la 600 euro, mai mare cu 280 euro, față de tariful actual. Pentru tariful anual de la categoria de vehicule D, s-a calculat o valoare de 660 de euro, care reprezintă media între tarifele adiacente, de la categoria C si categoria E. Rezultă astfel o creștere a acestui tarif anual cu 100 de euro”, au precizat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Bulgaria a actualizat aceste tarife (12 euro/zi) de la 1 ianuarie 2018.

În concordanță cu actualizarea tarifelor se propune în proiectul de act normativ și actualizarea cuantumului amenzilor contravenționale pentru lipsa rovinietei valabile.

Valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat, pentru toate categoriile de vehicule, ca fiind de două ori tariful anual pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual pentru amenda maximă.

Se menține posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în cel mult 15 zile de la înmânarea sau comunicarea procesului verbal de contravenție. În intervalul de timp cuprins între data săvârșirii contravenției și data înmânării sau comunicării procesului verbal de contravenție nu se mai pot aplica alte sancțiuni. Tarifele de utilizare achitate anterior intrării în vigoare a actului normativ îşi menţin valabilitatea. Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 septembrie.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiai ca poti primi inapoi o parte din banii de Rovinieta? Vezi pe www.iCashBack.ro
1
0
S-o scumpeasca ca-n UE si tarile civilizate atunci cand si infrasttructura va fi ca acolo! S-avem si noi autostrazi, drumuri rapide, centuri ocolitoare eficiente, etc. Ori ce-avem noi acum este mai rau ca-n Cambogia! Pentru ce sa platim??? Salariile lor facute dupa bunul plac ca si primarii imbuibati care nu mai fac nimic ptr comunitate, doar papa banul! Platim impozite, taxe si banul ajunge in punga hotilor astia intarcati de dracnea. Sheet!
4
0
Rovigneta se scrie corect
0
1
ok,actualizare...conditii?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102