REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

MINISTERUL TURISMULUI A AJUNS AFACEREA DE FAMILIE A MARIEI GRAPINI

MINISTERUL TURISMULUI A AJUNS AFACEREA DE FAMILIE A MARIEI GRAPINI

Replica API 28 noiembrie 2013 | 00:00 635

Maria Grapini ne răspunde! Iată ce spune despre numirea rudei sale în consilii de administraţie!

Maria Grapini ne răspunde! Iată ce spune despre numirea rudei sale în consilii de administraţie!

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a reacţionat la informaţia dezvăluită de Replica de Constanţa, conform căreia l-a numit pe Tudor Mataragiu, fratele nurorii ei, în Consiliul de Administraţie al Mamaia SA. Fără să nege că şi-a angajat neamurile, ministrul afirmă că nu-i numeşte decât pe cei "care au pregătire adecvată şi doresc să muncească". Aşadar, în loc să îşi dea o oarecare demisie, iată ce are de spus ministrul:

"Si pentru că un oarecare ziar din Constanţa bate câmpii că i-am pus consilierii în consiliul de administraţie la societăţile falimentate de fostele conduceri, spun doar un lucru: nu angajez şi nu numesc decât pe cei care au pregătire adecvată şi doresc să muncească. Din acest motiv, am schimbat consiliul de administraţie de la Mamaia SA, Neptun Olimp şi alte societăţi unde am găsit un jaf. De altfel am dat rapoartele de control justiţiei. Evident că am deranjat. În al doilea rând am nevoie ca să am sub supraveghere directorii de la societăţile din subordine şi de aceea prin lege ministrul are dreptul la consilieri personali. Consilierii numiţi în CA sunt economişti sau jurişti cu experienţă de minim doi ani în activitate privată. Anunţ pe această cale că mai am două locuri de consilier cu pregătire juridică sau de comunicare. Cine doreşte să vină la concurs (dintre cei care au relatat neadevăruri) să vină. Dar trebuie să ştie că vor lucra până seara târziu cu mine şi sunt extrem de exigentă", transmite Maria Grapini, prin intermediul unei reţele de socializare.

Reamintim că, după ce şi-a angajat o rudă pe post de consilier personal, Grapini a numit-o apoi şi la conducerea companiei de stat SC Mamaia SA Constanţa. Este vorba despre Tudor Mataragiu, de 25 de ani, fratele Ancăi Cristina Mataragiu, soţia lui Cosmin Grapini, fiul Mariei Grapini.

Mataragiu este plătit din bani publici din luna martie a acestui an, iar din această lună a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al SC Mamaia SA. Tudor Mataragiu este fiul colonelului în rezervă Costel Mataragiu, fostul şef al Diviziei Economice din SRI Timiş, demis în ianuarie 2005, în prezent director Omniasig, implicat în mai multe scandaluri şi cercetat în celebrul dosar Jimbolia. În plus, Tudor Mataragiu urmează să facă parte şi din Consiliul de Administraţie al Litoral SA, o altă societate aflată în subordinea ministrului Maria Grapini.

Grapini se pregăteşte să-şi numească ruda şi la Litoral SA

După demisia Consiliului de Administraţie al Mamaia SA şi instalarea unui nou CA, era de aşteptat ca şi membrii CA-ului de la Litoral SA să plece din proprie iniţiativă acasă. Numai că n-a fost să fie aşa, membrii CA refuzând să demisioneze. Nici o problemă! Ei vor fi oricum înlocuiţi de ministrul Maria Grapini (Litoral SA aflându-se în subordinea ministerului pentru Turism, ca şi Mamaia SA - n.r.), iar propunerile pentru componenţa noului CA sunt, potrivit surselor noastre: Tatiana Enache, Elena Şoavă (de 39 de ani, este o avută femeie de afaceri şi soţia primarului PNL Eugen Şoavă, din comuna giurgiuveană Malu) şi Tudor Mataragiu, de 25 de ani, Replica descoperind că acesta este fratele Ancăi Cristina Mataragiu, nimeni alta decât soţia lui Cosmin Grapini, fiul ministrului Maria Grapini.

Citeşte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102