REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministerul Turismului i-a urecheat pe hotelieri: Litoralul arată ca după bombardament

Ministerul Turismului i-a urecheat pe hotelieri: Litoralul arată ca după bombardament

Replica API 29 aprilie 2011 | 00:00 131

Cu câteva zile înainte de deschiderea sezonului estival,

Cu câteva zile înainte de deschiderea sezonului estival,

Litoral dezolant. Mai sunt câteva zile până când hotelierii de la malul Mării Negre îşi vor deschide, în mod forţat, porţile pentru turişti, însă plajele din staţiuni sunt murdare, pustii, iar unele spaţii de cazare au devenit adevărate focare de infecţii care pun în pericol siguranţa turiştilor. În Costineşti găsim clădiri abandonate, terenuri nevalorificate şi gropi în carosabil. În Jupiter anumite zone sunt pline de gunoaie, terasele stau să cadă, iar în Mamaia betoanele răsar ca ciupercile după ploaie. Se amenajează locuri de parcare, dar turiştii reclamă că maşinile le sunt sparte şi hotelierii se plâng de faptul că întreaga staţiune este "păzită" de câţiva poliţişti care nu au combustibil să se deplaseze în teren. Cam aşa arată "imaginea" litoralului românesc pe care oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) au prezentant-o, ieri, la Constanţa, în faţa agenţilor economici şi a şefilor de deconcentrate.

"Scopul întâlnirii este acela de a defini în mod corect şi raţional nivelul de responsabilitate pe care fiecare dintre noi îl avem şi să impunem reguli convenite la nivel legislativ care de cele mai multe ori nu au fost aplicate sau au fost ignorate motiv pentru care ne şi aflăm în situaţia în care ne aflăm", a declarat Paul Mărăşoiu, directorul Direcţiei Generale Turistice, nemulţumit de ceea ce a găsit pe litoral. Acesta le-a reproşat hotelierilor că nu au spirit gospodăresc şi le-a cerut să găsească modalităţi de convieţuire în aşa fel încât turistul să vadă şi să simtă că s-a întâmplat şi că va continua să se întâmple ceva bun pe litoral "Avem clădiri care nu funcţionează şi zac de ani de zile. Zona de sud a litoralului este zona neviciată fonic, staţiunea Mamaia în mod evident este dedicată mai mult evenimentelor mediului de afaceri, cluburilor şi distracţiilor. Toţi vând servicii turistice la fel, fără nici o distincţie, iar din punct de vedere al marketing-ului este o eroare. Ministerul are disponibilitatea de a participa financiar pentru punerea în valoare a staţiunilor prin intermediul proiectelor în aşa fel încât să dăm turistului străin senzaţia că ceva pe litoral se întâmplă. Haideţi să facem proiecte în interesul tuturor, pentru că mi-au trecut prin mână proiecte aberante de cea mai mare consistenţă. Să vă axaţi pe proiecte care să completeze nevoile pe care le aveţi", a spus Mărăşoiu. În replică, reprezentanţii Primăriei Mangalia spun că lucrurile în turism ar funcţiona dacă nu s-ar mai pasa responsabilitatea de la unul la altul. "De trei ore s-a discutat în cadrul întâlnirii despre tot felul de probleme şi am constatat că ministerul nu face altceva decât să îşi paseze responsabilitatea în curtea administraţiilor locale, hotelierii aruncă vina pe operatorii de plajă, ori în ritmul acesta lucrurile nu vor funcţiona dacă fiecare dintre noi ajungem să inventăm tot felul de scuze doar pentru a ne neglija segmentul de activitate", a spus unul dintre consilierii primarului Mangaliei Claudiu Tusac.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367