REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministru Duşa: „Îi ordon domnului rector Virgil Chiţac să pregătească în 2016 un moment cu bricul Mircea mult mai amplu”

Ministru Duşa: „Îi ordon domnului rector Virgil Chiţac să pregătească în 2016 un moment cu bricul Mircea mult mai amplu”

Replica API 2 octombrie 2015 | 21:48 194

Prezent la Academia Navală, la deschiderea noului an universitar

Prezent la Academia Navală, la deschiderea noului an universitar

Începutul lui octombrie aduce, în fiecare an, startul unui nou ciclu universitar. Studenţii revin la cursuri, se reîntâlnesc cu profesorii sau, în cazul bobocilor, fac cunoştinţă cu ai lor colegi, cu exigenţele învăţământului universitar. Universităţile din Constanţa şi-au deschis porţile pentru a întâmpina miile de studenţi pregătite de un nou an universitar. La Academia Navală Mircea cel Bătrân, ministrul Apărării, Mircea Duşa, dar şi rectorul Virgil Chiţac, au urat tuturor studenţilor un an bun, cu rezultate foarte bune. „În ultimii ani, învăţământul militar din România a devenit foarte apreciat.

Este bine că foarte mulţi tineri se gândesc la această meserie frumoasă. În anul universitar 2015-2016, în instituţiile de învăţământ militar s-au înscris 5.500 de studenţi, peste 2.000 doar la Academia Navală Mircea cel Bătrân. Ne bucurăm că Academia este apreciată atât în România, cât şi la nivel european. Îi ordon domnului rector Virgil Chiţac să pregătească pentru anul 2016 un moment cu bricul Mircea mult mai amplu şi cu o rezonanţă mai mare”, a spus ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

„Emoţia, setea de cunoaştere, dorinţa de a se afirma a studenţilor noştri ne îndeamnă să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Deviza Academiei este «Pe drumuri trudnice ajungi la rezultate deosebite»”. Avem planuri de învăţământ noi acreditate, ne mărim portofoliul de cursuri oferite. Vă asigur că avem cadre didactice deosebite. Vă invităm să acumulaţi cât mai multe cunoştinţe pentru a deveni ofiţeri de marină”, a precizat, la rândul său, rectorul Virgil Chiţac. Alături de colegii din anii mai mari, cei mai tineri studenţi civili şi militari din Academia Navală “Mircea cel Bătrân” vor frecventa cursurile Facultăţii de Navigaţie şi Management Naval şi Facultăţii de Inginerie Marină, în cadrul celor 13 programe de studii de licenţă şi de masterat acreditate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

În anul universitar 2015-2016, studenţii de anul I vor beneficia de planuri de învăţământ adaptate la cerinţele naţionale şi internaţionale privind învăţământul ingineresc de marină. De asemenea, în acest an universitar a fost acreditat şi un nou program de studii universitare de masterat – Managementul sistemelor logistice. Şi studenţii Universităţii Ovidius s-au adunat, laolaltă, în Campusul Universitar, pentru a marca începerea noului an universitar. Festivitatea s-a desfăşurat în prezenţa viceprimarului cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, miilor de studenţi, corpului profesoral, colaboratorilor și partenerilor instituției de învățământ superior. Şi Universitatea Maritimă Constanţa şi-a primit „oaspeţii“ joi, de la orele 10.00. Festivitatea de deschidere a noului an s-a desfăşurat la Baza Nautică, în prezenţa prefectului Constanţei, Ion Constantin şi a viceprimarului cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218