REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Agriculturii: Cumpăraţi produse româneşti, chiar dacă par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară

Ministrul Agriculturii: Cumpăraţi produse româneşti, chiar dacă par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară

Replica API 6 iunie 2020 | 00:00 1277

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, susţine că „din punct de vedere administrativ este foarte greu să opreşti produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor” însă adaugă că îi încurajează pe români că cumpere produse agricole româneşti, chiar dacă acestea sunt mai scumpe, arătând că prin cumpărarea acestor produse toţi banii rămân în ţară.

Adrian Oros

„Una dintre problemele mari pe care agricultura românească le are nu este aceea de a produce, pentru că fermierii din România ştiu să producă foarte bine, problema este a vânzării produselor şi aici aş vrea să fac o paranteză legat de promovarea şi vânzarea produselor româneşti. Am văzut că în ultimul timp se pune tot mai mult această problemă şi din punct de vedere administrativ este foarte greu să opreşti produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor. Ceea ce putem face noi ca să grăbim vânzarea produselor româneşti, mă refer la noi, cumpărătorii, este de a căuta în mod responsabil să cumpărăm produse româneşti şi de a ne educa copiii atât în familie, cât şi în şcoală, aşa cum se face în orice ţară, să cumpere produse româneşti, chiar dacă uneori, cum îmi spuneau unii, produsele româneşti par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară şi mai ales în marii retaileri” a declarat ministru Agriculturii sâmbătă, la finalul unei întâlniri cu fermierii din judeţul Alba, scrie news.ro.

El a explicat că prin cumpărarea de produse româneşti toţi banii rămân în ţară, iar o parte se întorc în pensii sau alte beneficii. Oros a arătat că printre priorităţile sale se numără sprijinirea fermei de familie, susţinerea mediului asociativ al micilor producători agricoli

Oros spune că guvernul a demarat „scheme de calitate” pentru a putea promova produse româneşti, după ce, timp de 13 ani nu au fost notificate produsele româneşti la Comisia Europeană.

„Noi, în şase luni, am reuşit să notificăm trei scheme de calitate şi anume produsul tradiţional, produsul etic şi produsul local” a afirmat Oros.

El a explicat că prin aceste scheme se pot promova produsele locale fără a exista riscul de a fi activa procedura de infringement, aceasta fiind modalitatea pe care o adoptă alte state din UE pentru a promova produsele locale.

Adrian Oros a precizat că, deşi România înregistrează producţii foarte mari, în ultimi patru ani deficitul comercial înregistrat de România este de 1,2 miliarde de euro iar acesta este cauzat de faptul că se exportă „aproape exclusiv” materii prime, în special cereale şi animale vii şi se importă alimente procesate.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a adăugat că îi doreşte ca în programul naţional strategic pentru domeniul pe care îl conduce să poată beneficia de subvenţii „doar fermierii autentici şi nu vânătorii de subvenţii care de multe ori au intrat în agricultură şi industria alimentară doar pentru a beneficia de subvenţii şi care au bulversat foarte mult sistemul”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pesticide bulgaresti interzise se cumpara pt grabirea inrosirii rosiilor Romania Tv a facut un reportaj deci atentie la rosii nu cumparati deloc
2
1
Nu cumparam pt ca au fffff multe pesticide si ne otravim. Laboratoarele de analize care ar trebui sa-i verifice le dau buletine false de analize. NU CUMPARAM
1
0
Cand o sa cumparati voi autobuze, tramvaie, autoturisme, haine produse in Romania, atunci o sa cumpar doar produse romanesti. Bagati taxe vale si impozite pe marfa importata si veti avea succes cu lozinca asta. Asa, vorbe-n vant, sa nu adormi. Nu aveti interes, voi in primul rn primul rand, sa vindeti marfa romaneasca, ca nu aveti paraindarat.
6
0
Cum adica par mai scumpe ma avortonule? Sunt mai scumpe in mortii ma-ti de cretin cu cine mortii ma-ti te-a fatat. Auzi bv exprimare de ministru, doar par mai scumpe. Poate si doar par rosii cand ele sunt pepeni
10
0
sa cumpere ma-ta ,rosiile romanesti 20 ron si alea straine 3,5,sa fac pwla mare la,, tarani"romani ?
8
0
Taxele in republica bolsevica rrrromanistan sunt aberant de mari si nimeni nu isi permite sa vanda ieftin .Concediati sutele de mii de militieni si milionul de paraziti bugetari ca sa scadeti taxele ca sa producem la preturi mici
7
0
Da tiparim sa dam pensii speciale, subventii se dau si la noi la greu, chiar se spune ca exportam subventii, problema e ca avem dobanzi mari la credite avem devalorizare artficial facuta pentru a sustine marile companii si multinationalele dar in acelasi timp omaram micii producatori adevarati. Si sa facem diferenta intre produse romanesti 100 la 100 si produse ambalate in tara cu materie prima din import pe care multinationalele din ind alimentara le numesc tot produse romanesti!!!
5
0
Produsele alimentare sunt mai ieftine in tarile cu industrie puternica. Se iau bani de la industrie si se dau la agricultura. Cand cumparam produse alimentare ieftine din import beneficiem de subventiile altora. Problema noastra este ca tiparim lei pentru pensii si nu accepta nimeni plasticele noastre.
5
3
Cu ce bani daca preturile au luat-o razna ?-----nu dau nici mariri la copii !--niste mincinosi si incompetenti
8
3
are perfecta dreptate
4
6
Nu mai bine faci tu impozitele mai mici si sustii agricultura cum se face in Polonia ,ca sa fie produsele mai ieftine.Vierme comunist infect cu mentalitate bosevica.
12
6
Nr am trezit in ultimul ceas
2
4
Doar par a fi scumpe
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920