REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Apărării a ordonat controale la unităţile militare după furtul de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu

Ministrul Apărării a ordonat controale la unităţile militare după furtul de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu

A.F. 18 noiembrie 2022 | 17:36 1448

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că pe linie preventivă există verificări la unităţile militare, urmare a cazului furtului de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu, care a condus la arestarea a opt militari români, acuzaţi de implicare în furtul a 7 tone de carburanţi, motorină şi kerosen.

Angel Tîlvăr

El a fost întrebat vineri, la Digi24, dacă a dispus vreun control la nivel naţional în bazele militare urmare a cazului de la Baza Mihail Kogălniceanu, respectiv dacă există o verificare în curs pe acest subiect.

"Categoric. M-a preocupat acest lucru şi am avut discuţii (...) pe această temă pentru că este mai uşor să previi. (...) Deci, o bună cunoaştere a situaţiei ne ajută să luăm cele mai bune decizii ", a declarat Tîlvăr, citează stiripesurse.ro.

El a subliniat că i-ar plăcea să creadă că "bunul renume" al Armatei nu a fost afectat în urma cazului de la Kogălniceanu şi că lucrurile se vor elucida, iar cei vinovaţi vor plăti potrivit legii.

"Orice punere sub semnul întrebării a manierei de bună-credinţă cu care cineva îşi face datoria poate fi extinsă şi la nivelul categoriei căreia această persoană îi aparţine. Mie mi-ar plăcea să cred că astfel de incidente pe care le regret şi pe care le condamn cu toată tăria nu afectează bunul renume al Armatei române, bunul renume care a fost câştigat cu sacrificiu, cu sânge şi de-a lungul unor perioade de timp foarte lungi. Nu mă bucur că astfel de incidente apar şi în cazul Armatei române, am încredere că lucrurile se vor elucida, iar cei care au făcut aşa ceva vor primi ceea ce merită, ţinând seama de legile statului. Acest lucru este valabil şi pentru alte categorii sociale şi cred că aşa trebuie să stea lucrurile", a declarat Tîlvăr.

Opt militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară şapte tone de combustibil - motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, printr-o decizie a Tribunalului Constanţa.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ai dreptate mai militarule,nu toti romani fura si chiar daca ar fi asa nu este tot una sa furi pentru ca sa traiesti cu sa furi pentru ca sa te inbogatesti,furtul ala marunt era si pe timpul Partidului Comunist Roman furturi despre care se spunea ca fiecare manamca de unde munceste,dar ce sa vezi atunci s-a construit mult in Romania,caci atunci pentru furturi dastea ca in cazul asta totzi militari astia erau bagati la subminarea economiei nationale sau sabotarea capacitati de aparare a tari si tuturor astora li se confisca tot ce aveau dupa care munceau pana mureau la canalul Dunare Marea Neagra,defat tocmai dasta nu se fura in stil mare pe timpul lui nea Nicu,de frica,caci stiau toti ce pedeapsa ii asteapta.
1
0
Sa le s**i mielul la militari, toti fura de unde muncesc, inclusiv tu ma jegule comentac, nu va mai dati corecti in tara asta corupta
0
2
un papagal, care face controale de fatada, asa se fura in Romania, dar americanii nu sunt de acord.
1
0
Unitatile militare romane, adapost pentru ciobanii care nu stiu sa tina o matura in mana dar servesc patria! Ciobani, maimutoi, betivi, hoti, p****i si mai ales mandri! Bouari! Nici nu tre sa vina rusul, e destul sa le pice Facebookul de pe telefon ca mor de plictiseala la lucru.
3
1
Tatal lui a fost seful securitatii vrancea
1
0
Dar voi chiar puneti botul ca doar acei 8 militari sunt implicati. Ma faceti sa ma tavalesc de ras,iar cei din presa vad ca nu isi pun niste intrebari de bun simt.
2
0
astia de azi nu mai sunt APV-isti ca ies la pensie la 45 de ani!! cu pensie de servici! serviul de ciordeala, motorina acum, tehnica veche data pe sest la fier vechii si acolo a fost mare afacere!
6
2
Ministrul a trimis controlul la unitatile militare,adica vin controlori MAPN sa acopere furturile colegilor lor,caci cine stie poate mai toarna civa ceva despre furturile APVistilor astia speciali dupa care vine vreun control neanuntat si ii prinde pe astia descoperiti,asta este cu controalele astea interne"adica ne controlom noi intre noi"intrun minister sau altul,practic ministri le da ordin subalternilor sa isi faca ordine in gradina proprie.
3
3
pe care-l uitase Ciolacu acasa, ca pe-un caine in cotet.
4
1
tot noi hotii din m.a.i,frontiera,m.a.p.n,diias,diicot,speciale,transporturi,sri,sifoane,etc
4
3
Un hoț mare dispune controale la niște hoți mai mici.
3
2
Citesc pe gsp.ro ca ministrul din poza se intreaba cum a ajuns Ilie Nastase general al armatei romane. Culmea tupeului! El ar trebui sa raspunda mai intai intrebarii firesti ce sta pe buzele oricarui roman: cum a obtinut doctoratul? E public faptul ca n-a scris nici macar o pagina din teza care i-a adus acest titlu, altii fiind autorii. Pana unde merge nesimtirea unora!...
7
3
Mi am cumpărat Skoda superb numai din motorina ciordita,acum sunt pensionar dar m am reactivat sifon tot la armata romana
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102