REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Apărării din Austria, declarație ȘOCANTĂ: 'Nu putem apăra populația într-o situație de urgență din cauza subfinanțării'

Ministrul Apărării din Austria, declarație ȘOCANTĂ: 'Nu putem apăra populația într-o situație de urgență din cauza subfinanțării'

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:00 158

Forţele armate ale Austriei suferă de o subfinanţare într-atât de severă încât nu pot apăra populaţia în cazul unei situaţii de urgenţă grave, a declarat marţi ministrul apărării austriac Thomas Starlinger, citat de dpa, potrivit AGERPRES.

Generalul, care serveşte într-un guvern de tranziţie compus din înalţi funcţionari, a lansat un apel pentru creşterea cheltuielilor destinate apărării, cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare, ceea ce va duce la formarea unui nou cabinet.

Bugetul anual al forţelor armate austriece ar urma să fie mai mult decât dublat, de la 2,2 miliarde de euro, cât este în prezent, la circa 5,6 miliarde de euro către 2030, conform unui plan al Ministerului Apărării prezentat marţi.

Această majorare ar duce la sporirea cheltuielilor de apărare la 1% din Produsul Intern Brut (PIB).

Într-un mesaj video, Starlinger a evocat scenariul unui atac terorist comis de combatanţi străini înarmaţi care revin în Austria din regiunile în criză.

'Aţi putea crede că armata federală vă protejează într-o astfel de situaţie, dar trebuie să vă dezamăgesc', a spus el. 'Din cauza politicilor drastice de reducere a costurilor din ultimii 30 de ani, nu mai putem garanta aceasta', a explicat ministrul.

Slăbită de o întârziere a investiţiilor şi lipsă de personal, armata austriacă nu are sisteme de apărare împotriva dronelor şi nu are capacitatea să apere infrastructura naţională cheie, a avertizat el. În calitate sa de ţară neutră, Austria nu face parte din Alianţa Nord-Atlantică.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
marite rege esti in eroare-haustria nu e in nato.dar tot democratie e acolo ceea ce inseamna ca mediocritas rules cu efecte de cacao asupra statului .
0
0
Nu va faceti probleme. Sunteti in NATO.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614