REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul apărării naționale, în vizită de lucru la HQ MNC-SE

Ministrul apărării naționale, în vizită de lucru la HQ MNC-SE

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:00 1411

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat joi, 28 ianuarie, o vizită de lucru la Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO (HQ MNC-SE), care este dislocat temporar în București.

Comandantul corpului, generalul-maior Cătălin Tomescu, a prezentat stadiul realizării obiectivelor ce trebuie atinse pentru declararea, în acest an, a capabilității operaționale inițiale, și pentru activarea acestei structuri de către Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul discuțiilor, ministrului Ciucă i-au fost prezentate liniile generale de efort din planul de dezvoltare al structurii care va funcționa la Sibiu, cu accent pe obiectivele principale ce vor fi realizate, gadual, până când comandamentul va deveni complet operațional, în anul 2024.

Ministrul apărării naționale a arătat întreaga disponibilitate a conducerii MApN „pentru dezvoltarea acestei structuri multinaționale importante pentru întregul flanc estic al NATO” și a apreciat că MNC-SE „va avea un rol important în pregătirea elementelor de contingență în exercitarea comenzii şi controlului celorlalte structuri ale NATO de pe teritoriul României - Unitatea NATO de Integrare a Forţelor (NFIU), Brigada Multinaţională Sud-Est și Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est - pentru a asigura legătura între nivelurile tactic şi strategic”.

„Cele patru structuri ale NATO din țara noastră reprezintă contribuţia României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei Nord-Atlantice pe flancul estic și în Regiunea Mării Negre, a concluzionat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu regret o spun dar nu a citit multa beletristica la viata lui,are vocabularul limitat,in conferinte de presa foloseste prea mult aaa,aaa,!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218