REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Apărării Naționale: „Programul de achiziție de submarine este în analiza Forțelor Navale”

Ministrul Apărării Naționale: „Programul de achiziție de submarine este în analiza Forțelor Navale”

Replica API 21 februarie 2018 | 23:00 378

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că programul referitor la înzestrarea cu submarine se află în analiza Forţelor Navale Române, iar achiziţia începe după 2020.

„Programul referitor la submarine este în analiză, în momentul de faţă, la Forţele Navale Române. Se discută despre tipul de submarin pe care să-l putem avea în dotarea Forţelor Navale. Încă nu avem definitivată această analiză tehnică pe care ne-o dorim. Odată ce analiza tehnică va fi gata, paşii sunt următorii: vom merge, ca şi cu orice alt program major de înzestrare, în CSAT pentru a obţine aprobarea pe acest program major de înzestrare şi vom solicita, de asemenea, aprobarea Parlamentului pentru acest program major de înzestrare. Eu când am vorbit de submarine am spus că solicitarea este de a avea în dotare trei submarine. Este un program pe termen mediu şi lung.

În opinia noastră, ar putea începe după 2020 o astfel de achiziţie, dar totul se face prin dialog competitiv, pentru că ne dorim ca lucrurile să se deruleze cât mai mult în favoarea statului român. Dialog competitiv înseamnă transparenţă maximă, respectarea prevederilor legale româneşti, dar şi europene şi, în ultimă instanţă, ne interesează foarte mult off-setul de la astfel de contracte, cum este de pildă cel de la corvete, unde off-setul va fi folosit pentru modernizarea fregatelor din dotarea Forţelor Navale Române", a afirmat Fifor, într-o conferinţă de presă organizată la sediul MApN.

Singurul submarin aflat în prezent în dotarea Forțelor Navale, Delfinul, nu a mai navigat, în imersie, din 1996. Are nevoie de acumulatori pentru a deveni funcțional, dar costul acestora este prea ridicat.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
avem carutze in trafic!dar vrem sau pretindem ca suntem in stare sa luam submarine.in timp ce ne cacam inca in fundul curtii si sunt sate fara curent izolate.
0
0
se va implementa un program de sub dragnea in care se vor implica toate femeile din pesedeu in frunte cu viorica vasilica
0
0
Frumosel submarinu' din foto doar ca e rusiesc putin mai mult
3
0
Rusii au sase submarine noi in Marea Neagra de pe care pot lansa rachete. Fiecare racheta poate distruge un oras de la noi pana in Austria. NATO se agita sa le gaseasca si sa le inregistreze sunetele. Noi nu.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614