REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ministrul Apărării, ridiculizat de Ambasada Rusiei la București: 'Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?'

Ministrul Apărării, ridiculizat de Ambasada Rusiei la București: 'Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?'

Replica API 19 iunie 2019 | 04:11 593

Fără precedent - Ambasada Rusiei la București a ridiculizat declarațiile făcute pe teme de securitate la Marea Neagră de către ministrul român al Apărării, Gabriel Leș, care a avertizat asupra unui comportament tot mai agresiv al Moscovei în regiune. Într-o postare pe Facebook cu titlul "Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?", ambasada Rusiei de la București îl compară pe Gabriel Leș cu un fost ministru american, care a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice. Ministrul Forrestal, cu care e comparat Leș, a murit aruncându-se de la fereastra unui spital de psihiatrie, strigând "vin rușii!".

"Povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care a fost cunoscut ca un muncitor neobosit în timpul vieții sale și ca a făcut multe pentru a mobiliza potențialul militar și economic american în timpul celui de-al doilea război mondial, vine imediat în memoria unui cititor experimentat. El a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastra unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că "vin rușii!". Până la sfârșitul vieții sale, J.Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice.

Suntem atât de încrezători în efectuarea unor astfel de evaluări, deoarece în 1949, la doar câteva luni după sinuciderea lui J.Forrestal, URSS a reușit să testeze prima bombă atomică - punând bazele creării unui potențial strategic pentru descurajarea nucleară, care rămâne garantul păcii comune până în prezent.

În ceea ce privește Statele Unite, după prima în istoria omenirii folosirea de către americani a armelor nucleare împotriva orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki în august 1945, până în 1949 în SUA a fost planificat urmatorul plan de distrugere a Rusiei Sovietice. Ca principală modalitate pentru aceasta, Pentagonul și Casa Albă au intenționat să utilizeze 300 de încărcături nucleare pentru a distruge mai bine de 100 de orașe și multe alte obiecte pe teritoriul sovietic, bineînțeles, cu populația civilă de acolo.

Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul său rusofob și "luptător împotrivă pericolului rusesc", atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povesti de groază despre Rusia agresivă, acum sub hashtăgurile modernizate de "război hibrid", "comunicare strategică" și etc. Principalul lucru este că bugetul militar nu se epuizează...

Propunem că evaluarea corectitudinii analizei ministrului român referitor la situația militaro-strategică din regiunea Mării Negre să fie făcută de experții militari adevărați, la care nu ne aparținem. Însă este important să ținem minte, că Rusia este de fapt acuzată de presupuse "superpregătiri militare" pe propriul său teritoriul...

Atrage atenția deosebită o afirmație cheie, dar de fapt falsă (premisă), care o face pe întreaga structură și concluzii să par foarte controversate, dacă nu chiar absurde. București-ul, chipurile, este centrul de luare deciziilor al NATO, care, după cum știți, sunt luate într-un loc complet diferit și în interesul unui stat complet diferit, anume - patria lui James Forrestal.

Privit în ansamblu: "Vin rușii!...". Dar oare merită urmărit exemplul lui James Forrestal???", este mesajul Ambasadei ruse.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat vineri, la conferinţa internaţională "Black Sea and Balkans Security Forum" ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, că evoluţia securităţii în regiunea Mării Negre presupune îngrijorări serioase, cea mai mare îngrijorare fiind Rusia.

"Evoluţia securităţii în regiunea Mării Negre presupune îngrijorări serioase. Există îngrijorări că situaţia aliaţilor nu este suficient de angajată. Cea mai mare îngrijorare este Rusia. (...) Marea Neagră este fundamentală pentru securitatea naţională a Rusiei, asigură control asupra Caucazului, Republicii Moldova şi a jumătate din Ucraina şi asigură o platformă pentru proiectarea forţelor şi influenţei în Balcani, Marea Mediterană şi Orientul Mijlociu. Obiectivul strategic al Rusiei este să aibă dominaţia asupra regiunii Mării Negre, iar strategia de securitate a Moscovei clasifică NATO ca domeniu de ameninţare militară la adresa securităţii Rusiei", a spus Leş.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radu Tudor,de la antena 3 vede cotropiri rusesti
0
1
v a cultivat rusofobia digi si 2 si un sfert tv. Sunteti nebuni. Daca rusii voiau sa ne cotropeasca o faceau demult si va garantez ca nici NATO nu s ar fi bagat. Plecau americanii instant. Cine credeti ca le plateste sederea in Romania?Noi cretinilor!
3
1
Glume proaste a la ruse.
4
0
Pai Forestal a avut dreptate, s-a inselat doar asupra datei!
4
0
Chiar daca , ministru aparari este slab , asta o consideram noi , romanii , nu ambasada rusiei !! Cata aroganta pot avea rusi , sa spuna asa ceva ? Daca Ambasada Romaniei la Moscova , il compara pe ministru aparari din Rusia , cu ministru aparari , din Germania Nazista ? Oare ce iesea ?
3
0
eu nu contest ca les e slab. Dar bolsevicii sunt o natie cotropitoare. Imi vine sa rad cand citesc ca muscalii fac super pregatiri militare pe propriul teritoriu. Incude asta si crimeea ??? Muie ucigasului putin !!! Cu cacat !!!
5
3
Du-te acasa fraiere. Nu am vazut ministru mai nesimtit ca asta. Un papa lapte. Habar nu are sa vorbeasca. Bine l-au pus la punct rusii.
5
8

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920