REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul Apărării susţine că se va ocupa de modernizarea flotei Forţelor Navale din 2015

Ministrul Apărării susţine că se va ocupa de modernizarea flotei Forţelor Navale din 2015

Replica API 11 noiembrie 2014 | 00:54 83

Noi promisiuni

Noi promisiuni

Mircea Duşa

Modernizarea Armatei, subiect de actualitate încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, niciodată dus pe deplin la îndeplinire, însă este o constantă a programelor de guvernare. Modernizarea forţelor terestre, aeriene şi navale ale României gâfâie din vremuri străvechi, însă promisiunile se ţin lanţ, cu fiecare ocazie. În contextul în care România este un pilon important al parteneriatului cu NATO şi, implicit, SUA, care îşi trimit tot mai multe nave şi efective militare în zona Mării Negre, ţara noastră este obligată să se racordeze la rigorile şi cerinţele actualului context geostrategic.

În acest sens, ministrul Apărării, Mircea Duşa, aflat într-o vizită, luni, la Constanţa, cu militarii aflaţi în rezervă sau în retragere, susţine că România se află pe un trend ascendent din punct de vedere militar şi că programele de modernizare, începute în anii precedenţi, vor continua. „Guvernul Ponta, în 2013 – 2014, a mărit finanţarea Armatei şi că şi în 2013 şi în 2014, am primit bani, am continuat şi am început programe de modernizare. Sigur că unele programe sunt începute din anii anteriori şi eu am dorit ca prin alocările acestea suplimentare de fonduri să finalizez aceste programe. Aşa după cum ştiţi, am demarat de anul trecut programul de modernizare a aviaţiei, anul acesta finalizăm câteva programe care au fost începute acum cinci, şase, şapte ani din domeniul Forţelor Terestre şi prioritate pentru mine şi pentru Statul Major General şi pentru Armată este, de anul viitor, să demarăm modernizarea flotei, cu toate componentele sale”, a spus Duşa.

Ce spune senatorul Alexandru Mazăre

Mai realist decât ministrul optimist din cale afară, senatorul Alexandru Mazăre, prezent la evenimentul organizat la Casa de Cultură, a precizat că suplimentările bugetare necesare modernizării Armatei şi, implicit flotei, nu pot fi posibile decât printr-o creştere constantă a PIB. „Refacerea flotei face parte dintr-un program mai amplu de îmbunătăţire a tehnicii militare. Ceea ce este important, România să aibă creştere economică pozitivă, PIB să fie în creştere, pentru că atunci alocările pentru Armată vor fi mult mai substanţiale”, a spus Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367