REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul Attila Korodi dezvăluie nota de plată pentru reabilitarea plajelor litorale: 170 milioane de euro

Ministrul Attila Korodi dezvăluie nota de plată pentru reabilitarea plajelor litorale: 170 milioane de euro

Replica API 15 octombrie 2014 | 00:20 285

În vizită la Constanţa

În vizită la Constanţa

Compania olandeză Van Oord Dredging and Marine Contractors, selectată pentru execuţia lucrărilor de prelungire a digului de larg din Portul Constanţa, a primit vizita ministrului Mediului, Attila Korodi. Inspecţia de marţi a presupus prezenţa lui Korodi la organizarea de şantier la lotul Mamaia Sud, de care se ocupă antreprenorul Porr Bau şi la lotul Tomis Sud, zona plajei Modern, unde este exclusiv implicată Van Oord.

„Aici sunt patru proiecte coordonate de echipa olandeză, toate cele patru şantiere sunt deschise, sunt materiale cu care se lucrează, excavatoare, echipamente speciale, atât în larg, cât şi pe digurile conectate de ţărm. Adică, este o organizare de şantier, care, cum spun executanţii, ne asigură că în luna mai a anului viitor, înainte de începerea sezonului, să poată să închidă aceste şantiere, aceste proiecte. Este bine. Înseamnă că, în toamna anului viitor, putem să facem ultimele deconturi şi partea aceasta a finanţării, ministerul Mediului care finanţează acest proiect cu sumă importantă, cele cinci proiecte ajung în total la 170 de milioane de euro, să fie închise. Aş dori să fac un simplu comentariu: primul proiect pe care l-am vizitat, există autorizaţie de construcţie, din septembrie. Ceea ce îmi doresc eu, ca în momentul în care pe 19 noiembrie vin să văd aceeaşi agitaţie, situaţie ce văd şi pe aceste şantiere”, a declarat Korodi. În 2012, contractul, contestat iniţial de Grup Servicii Petroliere, era de 100 de milioane de euro. Între timp, situaţia s-a mai schimbat, în sensul că aproape s-a dublat: 170 de milioane de euro, bani despre care ministrul Korodi nu îşi face nici o grijă. „Aceste proiecte au pornit cam în acelaşi moment, aceleaşi situaţii. Depinde foarte mult de aplecarea asupra problemei a executantului. Deja, suntem în discuţii foarte intense cu ei. Orice procedură de achiziţie publică prevede neprevăzute, ceea ce spuneam, autorităţile statului ştiu să se conformeze dacă sunt realităţi care nu erau definite acum 3-4 ani de zile. Nu există nici o problemă, echipele lucrează, dar până a dezvolta acea parte a lucrurilor, ei încă pot să facă multă lucruri”, a concluzionat Korodi.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614