REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ministrul Aura Răducu a semnat un Memorandum cu Banca Mondială pentru acordarea de asistenţă instituţiilor publice

Ministrul Aura Răducu a semnat un Memorandum cu Banca Mondială pentru acordarea de asistenţă instituţiilor publice

Replica API 12 ianuarie 2016 | 00:19 342

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a semnat împreună cu Elisabetta Capannelli, manager de ţară, Memorandumul de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială, prin care se continuă acordarea de servicii de asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în anul 2023.

"Am avut astăzi (luni - n.r.) ocazia să semnăm, alături de delegaţia Băncii Mondiale, Memorandumul de înţelegere cu Guvernul României, Memorandum care creează cadrul de oferire a asistenţei tehnice pentru România în diferite domenii, în special pentru creşterea capacităţii administrative şi pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul României doreşte să le implementeze în contextul utilizării fondurilor europene pentru perioada 2014-2020", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, la sfârşitul ceremoniei de semnare a Memorandumului de înţelegere între Guvern şi Banca Mondială.

La rândul său vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller, a declarat că în ultimii cinci ani a susţinut permanent programele sectoriale.

"E o mare plăcere pentru Banca Mondială să sprijine România cu asistenţă tehnică provizorie. În ultimii cinci ani am susţinut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administraţie, educaţie, sănătate, alte sectoare. Şi pe mai departe vom acorda asistenţă Guvernului pentru a implementa programele de reformă şi pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispoziţie. De asemenea, dorim să sprijinim România în atingerea obiectivelor sale, creştere economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii", a arătat Cyril Muller.

El a mai precizat că situaţia economică a României este semnificativ mai bună decât acum cinci ani, când s-a început acest program, scrie Mediafax.

Memorandumul a fost semnat, luni seară, la Palatul Victoria de ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, din partea României şi de Elisabetta Capannelli, manager de ţară, din partea Băncii Mondiale, potrivit RTv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102