REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ministrul austriac de Interne: „Nu are sens să includem acum România în Schengen”

Ministrul austriac de Interne: „Nu are sens să includem acum România în Schengen”

Victor ROTARU 3 decembrie 2022 | 13:47 2777

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, afirmă că în acest moment „are sens” includerea Croaţiei în spaţiul Schengen, însă nu şi admiterea României şi Bulgariei.

Într-un interviu acordat ziarului Kurier la un an de la preluarea mandatului de ministru de Interne, Gerhard Karner reafirmă poziţia exprimată anterior cu privire la admiterea Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

„Pentru noi se aplică decizia conform căreia credem că are sens să includem Croaţia şi să nu includem acum Bulgaria şi România. Este important - în cazul sistemului de azil, reţineţi - ca trei aspecte de bază să funcţioneaze: protecţia frontierelor externe, refuzurile şi distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcţionează în aceste domenii. Şi de aceea trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm”, a afirmat ministrul austriac de interne.

El a adăugat că Austria este afectată de un „val de refugiați economici” și „cei mai mulţi dintre ei vin pe ruta balcanică”.

În urmă cu două săptămâni, Karner a declarat că este un moment nepotrivit pentru extinderea spaţiului Schegnen. „Extinderea unui sistem deja disfuncţional nu poate funcţiona. Situaţia din Europa arată foarte clar că protecţia frontierelor externe a eşuat”, a spus ministrul.

Chestiunea aderării la Schengen a României, Bulgariei şi Croaţiei pare să fi creat neînţelegeri între partidele coaliţiei de guvernare de la Viena, vicecancelarul Werner Kogler, lider al Partidului Verzilor, declarând că nu este de acord cu evaluarea colegilor conservatori din OeVP şi că „Austria susţine în continuare oficial aderarea României şi Bulgariei” la spaţiul de liberă circulaţie.

Verzii nu susţin veto-ul Austriei faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Vicecancelarul şi liderul Verzilor, Werner Kogler, a subliniat acest lucru după ameninţările ministrului de interne Gerhard Karner şi ale cancelarului Karl Nehammer (ambii din ÖVP) că Viena se va împotrivi intrării celor două state în spaţiul de liberă circulaţie, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ministrule hotule nenorocitule va vandut Romania tot voua Interlopi cu acte si grade in institutii si acum nu are sens ca Romania sa fie in Schengen sa venim sa iti aprindem o lumnare vedeate-as in casa de lemne la rece !
3
0
Ministrule hotule nenorocitule va vandut Romania tot voua Interlopi cu acte si grade in institutii si acum nu are sens ca Romania sa fie in Schengen sa venim sa iti aprindem o lumnare vedeate-as in casa de lemne la rece !
3
0
Voi austrieci ati furat,distrus Ro si natiunea romana.Ca am avut timp de 33 de ani conducatori hotii,penali,mincinosi si tradatori de neam si tara.Si servicile de inteligenta ale Ro,apara hotii care devalizeaza tara impreuna cu ai vostri.
3
0
Pai, normal, nu au furat totul, a mai rămas și Portul .
4
0
Ministrul asta este cunoscut ca un simpatizant al nazistilor austrieci din al doilea razboi mondial,ori astia au motoul"afara cu straini din tara noastra",adica ei nu au nevoie de straini cu toate ca din Romania vin in Austria de 1000 de ori mai multi bani decat ar cheltui tara lor cu posibili delicventi care ar veni din Romania"bani care vin cinstit pentru ca au investit dar vin din tara pe care idiotul asta o critica",la fel au spus si prostanaci aia de britanici cand au decis sa iasa din U.E.caci ei sunt Marea Britanie si nu au nevoie de U.E.,dar dupa ce au vazut idioti ca economia U.K.merge tot mai p***t de la un an la altul fara U.E.au inceput sa faca demonstratii pe strazi in care sa spuna:"ne vrem steaua noastra inapoi"referinduse la una din cele 12 stele de pe drapelul U.E.",asta fac extremisti peste tot dandule impresia naivilor dintro tara sau alta ca natiunea lor este mai ceva decat restul lumi si gasesc p****i destui care sa ii creada,dovada si educatul popor britanic care orice sar spune au o cultura,civilizatie si economie mult peste Romania.Deci Romanilor fiti atenti cum votati,ma refer la"patriotul"Gheorghe Simion si alti ca el.
5
0
Sa poată sa mai exporte Johannis lemne cati-va ani,pina termina mandatul
9
2
De ce nu ne vrea Austria in Spatiul Schengen ? Hai sa vedem.... Romania, de-a lungul istoriei, s-a aflat mereu la rascruce de vanturi, intre 3 mari imperii : 1. De la 1393 la 1877 (484 ani) Muntenia, Moldova si Transilvania au platit Imperiului Otoman 1.066.305.780 lei-aur, sau 341.021 kg aur (341 tone aur); 2. Imperiul Habsburgic a tinut sub ocupatie Transilvania, intre 1687 si 1918 (231 ani), Banatul, intre 1718 si 1918 (200 ani), Oltenia, intre 1718 si 1739 (21 ani) si Bucovina, intre 1775 si 1918 (143 ani) si a stors aceste provincii de 2.450.000000 lei-aur, sau 857.500 kg aur (858 tone aur); 3. In perioadele de ocupatie ruseasca, intre 1769 si 1854 (85 ani), Moldova si Muntenia au fost stoarse de 200.000.000 lei-aur, sau 64.516 kg. aur (65 tone aur). Cu alte cuvinte, Imperiul Habsburgic, stapanind 231 ani Transilvania si 100 ani Bucovina, a jecmanit de doua ori mai mult decat turcii (484 ani) si de patru ori mai mult decat rusii (85 ani). Fara a mai pune la socoteala tezaurul trimis spre pastrare rusilor si nici uriasele despagubiri de razboi impuse Romaniei la sfarsitul WW2, inseamna o paguba de 1.264 tone aur, care astazi ar fi valorat peste 63 mld. EURO.
12
0
Sa va dai la mu1e la toti infectii de austrieci. Afara din tara cu firmele austriece. Interzis bcr si banca galbena din ro. j*****a natie sa ma pis pe austria voastra.
17
2
O caruta de idioti aici. Cum plm sa dai afara firme austriece dobitocilor? Aveti idee cum functioneaza economia sau de la atat cacat mestecat va credeti destepti? Toti prostii sustin idei demne deAUR.
6
15
Nu are sens nici noi sa suportam in Romania firmele austriece care fac afaceri numai la limita sau pe langa lege... vezi in special bancile comerciale (camatari autorizati si tolerati de B.N.R.), lanturile de benzinarii si firmele petroliere (care de fapt sunt paravanul rusilor) sau exploatatorii si exportatorii de lemn (criminali ecologici) care au defrisat la ras toti muntii Romaniei. Afara imediat cu ei din tara si nationalizate toate activele detinute in Romania (inclusiv anularea concesiunilor tuturor perimetrelor de explorare si exploatare offshore pentru petrol si gaze din Marea Neagra). Am ajuns bataia de joc a tuturor pentru ca li s-a permis. La puscarie pe viata cu toti cei care le-au permis. Chiar nu merita sa ne umilim pentru un rahat de Schengen care de altfel nici nu mai este functional. Trebuie respectata legea la virgula si ne va fi intr-un tarziu mult mai bine chiar si decat austriecilor. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Legi avem destule dar nu sunt aplicate. Acum e timpul sa stam cu capul sus si sa ii tratam asa cum merita toti acesti hoti profitori! Treziti-va odata ca sa dovediti macar in ultimul ceas ca nu sunteti in intregime o clasa politica corupta pana in maduva oaselor. Ca daca nu, poporul greu incercat va face piftie din oasele voastre de Craciun...
21
2
daca era vreun roman adevarat, nationaliza pe loc petrom-ul si-i trimitea pe urmasii lui hit.ler acolo unde le e locul.
25
8
Afara cu toate firmele austriece sau macar controale masive , f**u va n gura sa va gut
30
3
Cacatuu asta pansat de mai jos "romania", este exemplu perfect de trol terminat pro rus, ce-si face norma zilnica de propaganda infecta. Ca le dam astora curent, nu inseamna ca-l dam si moca bai organism unicelular. Dar pacat ca prostiile astea prind totusi la aia cu 4 clase. Iar aia sunt multi in draci in tara asta.
21
3
nu are sens,dar defrisarea padurilor tarii,vinzarea petrom,exploatarea petrolului de o tara boschetareasca cu 5 mil de fraieri,totul datorita tradarii psd si a lui adrian nastase,asta are sens????
23
2
Ce mwortzii ma-tii da curent gratis ucrainei si moldovei bai troll rusnac ? Mu-ie ma-ta. Adica mama rusie, tu-ti neamu ma-tii de slav.
16
11
ROMANIA e buna doar sa dea curent gratis in Ukraine sau Mamaiei Sandu...Sa tinem niste arme nucleare pe teritoriu si sa fim cazarma.M U I E ZELENSKY si poporul lui Stepan Bandera
19
18
1. Daca 100.000 de migranti au trecut din Romania, dati afara Ungaria din Svhengen pentru ca acolo e granita voastra Schengen, mult laudata. 2. Camioanele cu lemn romanesc ale Holzindustrie Schweighofer, trebuie controlate la surub si saiba, in Romania. Sa nu plece vreun refugiat clandestin. 3. Oficialii OMV si austrieci sa nu mai aiba acces la guvernul sau politicienii Romaniei, sa acceseze institutiile de rand, ca pulimea noastra. 4. Boicotati turismul austriac! Sa ramana ei cu migrantii.
38
1
Când vă vom tăia toate padurile atunci va primim în cinghineaua
25
3
destepul de karner sa se certe cu guvernele uk si sua care permit existenta pardisurilor fiscale unde sunt drenate trilioanele din lumea slab dezoltata lipsind astfel aceste tari de resurse si de orice sansa de dezvoltare chiar si la nivel mic, ca si sistemul comercial international nedrept fata de statele cele mai slab dezvoltate - astea sunt adevaratele cauze al migratiei
22
1
sa plece acasa cu afacerile lor. sa ramana fara curent si gaze , dupa care sa-i vedem. o tara de doi lei care se mai crede imperiu. Daca avem lideri Romania este peste ei de 7 ori. Rusine celor ce au vandut , stiu ei , banci, petrol , etc, Nationalizare Sa nu mai aud ca o tara cum este Austria Conditioneaza Romania. Poate ne trezim. Sa stea ei la coada pentru afacerile lor din Romania. Luati atitudine pana nu e prea tarziu, dar unii au dormit. Unde e Rares cu batistuta si PPE. Topaie prin Spania sau Italia, la hore. Tradatorul Romanieie + Iohanis care probabil este la Ski. Demisia
32
3
Afară cu OMV și BCR..naționalizare și vize pentru austrieci. Și așa cine pleacă la ei, daca oricum nu e nevoie de Schengen.
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367