REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ministrul Bogdan Aurescu: Suntem pregătiţi să oferim experienţa noastră ţărilor în tranziţie spre democraţie

Ministrul Bogdan Aurescu: Suntem pregătiţi să oferim experienţa noastră ţărilor în tranziţie spre democraţie

Replica API 14 februarie 2020 | 00:00 390

Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi că România este pregătită să ofere experienţa sa atât ţărilor care se află în tranziţie către democraţie, cât şi celor care vor să-şi consolideze instituţiile.

Aurescu a participat la reuniunea Consiliului Director al Comunităţii Democraţiilor, organizată la Bucureşti.

"Suntem pregătiţi să lucrăm îndeaproape cu toţi membrii Consiliului Guvernator, societatea civilă şi cu secretariatul general pentru a asigura succesul mandatului nostru. (...) România şi-a asumat Preşedinţia Comunităţii Democraţiilor într-un moment special al istoriei: 30 de ani de la îmbrăţişarea democraţiei ca alegere fundamentală pentru viitorul nostru. Astăzi, ne bucurăm de beneficiile unor dezvoltări dinamice aduse de instituţii solide cu sprijinul unei prese libere şi independente şi al unei societăţi civile active. Statul de drept, respectul faţă de drepturile omului şi libertăţile fundamentale sunt valori pe care la împărtăşim cu mulţi parteneri şi prieteni din întreaga lume şi reprezintă piatra de temelie a angajamentului societăţilor noastre pentru democraţie. Am învăţat multe lecţii de-a lungul timpului, inclusiv în anii recenţi, şi suntem pregătiţi să împărtăşim experienţa noastră ţărilor care se afla în tranziţie către democraţie, cât şi celor care caută să consolideze instituţiile lor democratice", a spus Aurescu la reuniunea Consiliului Director al Comunităţii Democraţiilor.

El a evidenţiat schimbările produse în 30 de ani şi provocările cu care se confruntă democraţiile.

"Nicio naţiune nu este imună. Sunt pericole pe care trebuie să fim pregătiţi să le gestionăm. Noi, în Europa, am fost martori în timpul alegerilor pentru Parlamentul European din primăvara trecută la adevărate provocări la adresa democraţiei, în cazul cărora oamenii au fost pregătiţi să răspundă şi să o apere. Cu aceeaşi ocazie, în România, societatea a dovedit maturitatea şi faptul că este pregătită să apere valori ca statul de drept şi independenţa justiţiei la referendumul convocat de preşedintele României în mai", a mai spus ministrul de Externe.

Ministrul Aurescu a arătat că, în 20 de ani, Comunitatea Democraţiilor a făcut progrese considerabile, subliniind că este momentul ca mandatul iniţial al acestei organizaţii să fie revizuit.

"Cred că este rolul nostru, al membrilor, să decidem rolul pe care vrem să-l păstrăm şi de ce fel de angajament avem nevoie şi lansez invitaţia ţărilor dumneavoastră să marcheze 20 de ani de la Declaraţia de la Varşovia printr-un exerciţiu pragmatic de revizuire", a afirmat el.

Ministrul de Externe a anunţat organizarea la Bucureşti, pe 25 iunie, a Forumului Tinerilor şi a conferinţei ministeriale, pe 25-26 iunie, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noi si democratia .....? mai bine taceai din gura
1
0
bai cacatule !!! Ce tupeu ai !!! Ce oferi tu ma, hotia ???
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218