REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ministrul Ciucă a discutat cu omologi din regiune despre cooperarea în format aliat şi misiunile de poliţie aeriană

Ministrul Ciucă a discutat cu omologi din regiune despre cooperarea în format aliat şi misiunile de poliţie aeriană

Replica API 14 februarie 2020 | 21:24 402

Nicolae Ciucă

Ministrul interimar al Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a vorbit cu omologii săi din Polonia, Bulgaria şi Georgia despre cooperarea în format aliat, misiunile de poliţie aeriană şi despre provocările de securitate din regiunea Mării Negre.

Întâlnirile bilaterale ale înaltului oficial român au avut loc miercuri, în marja Reuniunii ministeriale a NATO, ce se încheie joi.

Potrivit unui comunicat al MApN, întrevederea cu omologul polonez, Mariusz Blaszczak, a evidenţiat necesitatea sporirii cooperării în cadrul Iniţiativei "Bucureşti 9 (B9)", inclusiv pe tema mobilităţii militare. Cei doi demnitari au discutat modalităţile de asigurare a unei abordări unitare, coerente şi coordonate a posturii aliate de descurajare şi apărare pentru întregul flanc estic al NATO, precum şi consolidarea contribuţiei reciproce la structurile multinaţionale găzduite de cele două state aliate.

În cadrul întrevederii cu omologul din Bulgaria, Krasimir Karakachanov, ministrul român a evidenţiat stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării şi în format aliat, inclusiv prin prisma desfăşurării misiunilor transfrontaliere de poliţie aeriană. De asemenea, a fost discutat stadiul implementării măsurilor subsumate prezenţei avansate adaptate, precum şi o serie de proiecte dezvoltate în cadrul UE.

Întâlnirea cu omologul din Georgia, Irakli Garibashvili, a oferit demnitarului român ocazia de a evidenţia consistenţa relaţiilor militare româno-georgiene şi progresele înregistrate de Georgia în procesul de implementare a reformelor în domeniul securităţii şi apărării. Totodată, ministrul Ciucă a manifestat deschidere şi interes pentru o mai bună cooperare pentru sporirea securităţii în regiunea Mării Negre şi a reiterat sprijinul pentru aspiraţiile euroatlantice ale Georgiei, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
polonia e eparte rau la dotarile armatei. ei iau F35, noi avem mig 21. bulgarii trag cu rusii iar georgienii s paduchi. mai bine debloca licitatia la corvete decat sa piarda vremea
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614