REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° ConstanÈ›a Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° ConstanÈ›a MarÈ›i, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ministrul Constantin se pregăteşte să numească un pedelist la fostul SAPARD

Ministrul Constantin se pregăteşte să numească un pedelist la fostul SAPARD

Replica API 18 septembrie 2012 | 00:00 126

Cine sunt conservatorii de la Constanţa

Cine sunt conservatorii de la Constanţa

Când se credea că toate instituţiile din judeţ au fost "tranşate", fie graţie unor concursuri - numai de organizatori ştiute în detaliu -, fie negociate de partidele aflate acum la putere, era cât pe ce să treacă neobservat fostul SAPARD. Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud Est este "un os" numai bun de ros, o instituţie cu potenţial pentru cunoscători, iar desemnarea unui director care să preia conducerea centrului agită "flămânzii" zilelor noastre. Pentru o mai clară imagine asupra luptei care urmează să se dea, iată, pe scurt, şi cu ce se ocupă acest centru: asigură implementarea tehnică şi financiară a Fondului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, preluând în totalitate derularea şi monitorizarea programului SAPARD.

Cel puţin trei nume se arată a fi interesate de obţinerea conducerii acestui centru, pe masa Ministrului Agriculturii, Daniel Constantin (PC), aşteptând, cuminţi, mai multe CV-uri. De la Constanţa, cunoştinţele senatorului Mircea Banias vin tare din urmă, spun sursele noastre. Nici n-ar fi de mirare ca un prieten al lui Mircea Banias să fie promovat în faţa ministrului Daniel Constantin, liderul PC Constanţa neavând, până în momentul de faţă, decât "victoria" de a-şi fi conservat colegiul pe care a fost ales senator în 2008, el urmând să candideze pentru încă un mandat. În rest, PC a pierdut deja şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Constanţa, în favoarea liberalilor, prin urmare, se încearcă o revanşă. Cu cine? Cu Vicenţius Petrescu, spun persoane interesate de evoluţia lucrurilor la nivelul Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud Est.

Cine este Vicenţius Petrescu?

Pentru cei care l-au uitat pe Vicenţius Petrescu, amintim că este fratele Palomei Petrescu, fost inspector general al ISJ Constanţa. Despre cei doi se poate spune că au o istorie bogată în Partidul Democrat, încă din vremea lui Stelian Duţu, iar ulterior în PDL. Au militat alături de Banias în PDL, dar şi în afară. Pe Vicenţius Petrescu îl regăsim, anii trecuţi, şi în conducerea Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, având, aşadar, un nou punct comun cu Mircea Banias. Ulterior, Vicenţius Petrescu a fost promovat, de PDL, şi la Autoritatea Canalelor Navigabile, în funcţia de director de Siguranţă şi Exploatare. Cum PDL a pierdut puterea, la câtva timp după ce Mircea Banias s-a înregimentat în PC, i-a urmat exemplul şi Vicenţius Petrescu. După el, a urmat şi un alt pedelist apropiat senatorului, Dumitru Learciu, la acea dată director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa. Între timp, negocierile politice au făcut ca PNL să-şi adjudece şefia CJAS, Daniel Learciu rămânând, astfel, pe dinafară. Nu este exclus, astfel, ca şi Learciu să-şi fi depus un CV la ministerul condus de conservatorul Daniel Constantin, însă asta ar încurca puţin socotelile, dacă vorbim tot despre Centrul Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit 2 Sud Est. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218